Nuo kada galima karvės pieno vaikui?

Nuo kada galima karvės pieno vaikui?

19. May 2016, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Karvės pieną kūdikiui rekomenduojama duoti gerti ne anksčiau kaip nuo metukų, o atskiesti juo košę – mėnesiu ar dviem anksčiau.

5 patarimai ragaujantiems karvės pieną mažylių tėveliams

1. Vaikams tinkamiausias vidutinio riebumo pienas

Labiausiai tinkamas parduotuvėje pirktas 2,5 - 4,5 procentų riebumo pienas. Pirkdami stebėkite, ar nesibaigęs galiojimo laikas ir nepažeista pakuotė. Atsarga gėdos nedaro, tad visada sveika prieš duodant mažyliui pieno paragauti pačiam. Nes gali pasitaikyti, kad netinkamoje temperatūroje laikomas pienas sugiš anksčiau, negu baigsis galiojimo laikas, ir plika akimi to pastebėti neįmanoma.

2. Neskubinkite vaikučio raidos ir neskubėkite primaitinti per anksti

Anksčiau kaip sulaukus vienerių metų gerti pieno vaikams nerekomenduojama dėl nebrandžios vaikučių virškinimo sistemos. Karvės piene esantys baltymai gali alergizuoti vaiką, apkrauti o inkstus. Į košes šlakelį pieno galima pilti keletu mėnesių anksčiau – nuo 9-10 mėnesių. 

3. Pienas iš parduotuvės yra paruoštas vartojimui

Pirkto parduotuvėje pieno virinti nereikia – jis paruoštas ir saugus vartoti. Jo skiesti, pavyzdžiui, vandeniu, irgi nereikia. Parduotuvėje parduodamo pieno kokybė yra aptikrinta, ko nepasakysi apie pieną, pirktą iš bobučių turguje ar kiemuose.

4. Vaikams rinkitės kuo natūralesnius produktus

Pienas, turintis labai ilgą galiojimo laiką (pavyzdžiui, metus) yra apdorotas specialia technologija. Taip, tokio pieno vaikams duoti galima, bet ar būtina? Visada vertingesnis yra šviežias ir trumpo galiojimo laiko pienas. Jeigu yra galimybė - pirkite ekologišką.

5. Duodant karvės pieno galioja tos pačios primaitinimo taisyklės

Primaitinant bet kuriuo nauju produktu (karvės pienu irgi) galioja tos pačios taisyklės - neskubėti, pradėti nuo lašelio ir atidžiai stebėti vaikučio reakciją. Jei po pirmo karto vaikučio neišbėrė, jam nepūtė pilvuko, nevėmė, nesuviduriavo, netapo irzlus ir nepastebėjote kitų alergijos požymių, kitą dieną dozę pamažu galite didinti.

Ar Tavo mažylis mėgsta karvės pieną? Kada pradėjo jo ragauti?