Nujunkymo laikotarpis: be miego mama ir tėtis

Nujunkymo laikotarpis: be miego mama ir tėtis

27. Apr 2012, 07:00

Maitinant krūtimi mažylį, neretai iškyla begalė klausimų ir neaiškumų. Tad nieko nelaukę rašykite "Mamyčių klubui"redakcija@mamyciuklubas.lt ir su specialistų pagalba jums būtinai padėsime.


Aistė:

 

Mano mažylei 9 mėnesiukai, norėčiau atpratinti nuo maitinimo krūtimi, tačiau ji man nepasiduoda, naktimis neramiai miega, dažnai bunda zyzdama, užmigdyti supant nelabai noriu, bet kartais tenka. Jei nepasiduoda sūpimui, tenka duoti krūtinę, ir tai per naktį 5-6 kartai, be miego ir aš, ir vyras.

 

Kilnoti iš mūsų lovos į jos lovytę nebepajėgiu kaskart, tai miegam visi trys. Nebežinau, kaip elgtis, visi patarimai perniek, nori ji to pienuko ir viskas, vakarais bandau duoti mišinuko kartais, bet ji tik kokį 50 ml išgeria, gal nebūna alkana.

 

Vakarinę košę pavalgom 20 val, mišinio duodu apie 22 val. Prašau patarimo, gal ką blogai darau. Kaip man elgtis ?

 

Pataria žindymo konsultantė, "Mama-mamai" savanorė, mama Marija:

 

Sveika, Aiste,

 

Džiugu girdėti, kad Jūsų mažylė vis dar gauna mamos pienuko. Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja kūdikius maitinti krūtimi bent iki dvejų metų arba, kol vaikas pats atsisakys. Iki pirmųjų metų pabaigos mamos pienas turi sudaryti svarbiausią raciono dalį, o Jūsų mažylei dar tik 9 mėn., tad nujunkyti dar neskubėkite.

 

Be to, kaip ir pati rašote, dukrelė ryžtingai protestuoja prieš bandymus atjunkyti ir sintetinio mišinio davimą. Miegojimas kartu su vaiku leidžia patogiai pailsėti ir išsimiegoti ir mamai, ir vaikui.

 

Maitinimas mišiniu dar visiškai neužtikrina, kad kūdikis išmiegos visą naktį. Tokio amžiaus kūdikiai paprastai neramiai miega dėl dygstančių dantukų, didelio fizinio aktyvumo dieną (pasaulio tyrinėjimas dieną ropojant, mokantis vaikščioti).

 

Jeigu Jums kiltų daugiau klausimų, atsakymus galite rasti knygoje "Žindymas" arba paskambinusi vienai iš mama-mamai savanorių.

 

Sėkmės Jums ir Jūsų dukrytei.


www.pradzia.org/zindymas-knyga

1

27. Apr 2012, 12:54

O kodel reikia "atjunkyti" toki dar maza kudiki? Ar i darba laikas? Del vargo keltis prie kudikio? Bet juk tai toks trumpas laikas,palyginus su visu gyvenimu. Dziaukites kudikio artuma,kiek imanoma,nes veliau ilgesites to....

27. Apr 2012, 12:19

Akivaizdu, kad dar per anksti galvoti apie nujunkymą. O be to, maitinti krūtimi juk nerealus PATOGUMAS. Mamyte, pati pagalvokit, jei reiktų tuos 5 ar 6 kartus per naktį bėgt daryt mišinio???? Mano asmeninė nuomonė: niekada nesupratau ir tikrai nesuprasiu tų moterų, kurios bando nutraukt žindymą ir keičia jį į mišinuką. Pati gamta apdovanojo tokiu gėriu. Nieko nesakau, jei vaikučiui jau būtų kokie 2 metukai...
Kantrybės Jums ir tėčiui, spėsit dar išsimiegot 😀