Nors kartą per savaitę skirkite muzikiniams žaidimams pusvalandį!

27. Sep 2012, 10:00

Jei turite klausimų, kurių nespėjote užduoti per tiesioginę transliaciją vaikučių ugdymo klausimais - juos galite rašyti el.paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt


 Mamos Robertos klausimas:

 

Muzika vaiko vystymuisi, kaip žinoma, turi teigiamos įtakos, dar kai kūdikis yra negimęs. Tačiau kaip pasiūlytumėte lavinti vaikučius tiems, kurie, tarkime, gyvena provincijoje ir nėra galimybės keliauti į įvairias tokio pobūdžio mokyklėles? Kitaip tariant, kokią programėlę, žingsnelius pasiūlytumėt, išeitį tokiems tėveliams?

 

Komentuoja ankstyvojo muzikinio ugdymo specialistė, mokyklėlės „Strazdanėlės“ įkūrėja Sonata Latvėnaitė – Kričenienė.

 

Dainuokite kartu, niūniuokite, žaismingai tarkite vaiko ir kitų vardus, dainuokite daineles apie žaisliukus, dainas susijusias su įvairiais gyvūnais, paukščiais, prisiminkite lietuvių liaudies daineles, mėgdžiokite įvairius garsus.

 

Svarbiausia - vieną kartą savaitėje būtinai paskirkite muzikiniams žaidimams pusvalandį ar valandą. Gal net nustatykite tikslų muzikavimo laiką.

 

Pradėkite rytą daina, nusiraminkite vakare dainuodami lopšinę, ritmiškai skaitykite ketureilius, išmokite juos mintinai, kartokite pritardami šaukštais, plodami katučių ar grodami į grindis lyg į didelį būgną. Vaizduokite gyvūnus, dainuokite apie juos, mėgdžiokite jų garsus.

 

Sukurkite aplinką, kur vaikai tarsi sako, kad muzika yra jėga, palaikanti gerus santykius. O tuo pačiu geri santykiai gali būti akstinas dar daugiau muzikuoti.

 

Video: mokyklėlės „Strazdanėlės“ įkūrėja ir muzikos mokytoja Sonata Latvėnaitė- Kričenienė apie ankstyvąjį vaikučių muzikinį ugdymą.