Niam, niam! Valgome braškes

Niam, niam! Valgome braškes

12. Jun 2012, 00:00

Kuo braškės yra naudingos vaikams ir tuo pačiu, kuo pavojingos?

 

Kodėl verta valgyti braškes?


Braškės yra puikus vitamino C šaltinis. Jeigu lygintume visas uogas, daugiau nei braškėse, šio vitamino yra tik juoduosiuose serbentuose. Taip pat jose yra geležies, kas itin aktualu vaikams, jos naudingos sergant peršalimo ligomis, pasižymi imunitetą gerinančiomis savybėmis.

 

Braškės yra nekaloringos, štai 100 g braškių – tik  43 kcal.

 

Nuo kada galima jų ragauti?


Braškės, o ypač žemuogės, yra stipriai alergizuojantčios uogos, todėl jų nerekomenduojama valgyti jaunesniems kaip vienerių metukų mažyliams. Jei šeimoje yra alergiškų žmonių, venkite šių uogų dar ilgiau. 

 

Stebėkite reakciją


Kaip įsitikinti, kad vaikas nealergiškas braškėms? Ogi pirmą kartą duokite vos vieną ar pusė uogytės ir stebėkite, kaip sureaguos organizmas. Pradėję duoti vaikui braškių arba žemuogių, kelias dienas nesiūlykite jokio kito naujo produkto.

 

Uogienės ir kompotai


Termiškai apdorotos braškės (pavyzdžiui, kompotas, uogienės) netenka alergizuojančių savybių, taigi jų gali paragauti kūdikis, kuris tuoj švęs pirmąjį gimtadienį.

 

Receptas patiems mažiausiems:

 

Braškės su varške

 

Reikia:

-braškių

-varškės

-cukraus pagal poreikį ir skonį

 

Kaip gaminti?

Uogas su varške ir cukrumi gerai išplakite plaktuvu arba smulkintuvu.

 

Ar Jūsų vaikai nėra alergiški braškėms bei žemuogėms?

 

 

12. Jun 2012, 10:26

Mes taip pat valgome braškes. Gabrielei tai - pačios mėgstamiausios uogytės 😀 Turime didelius braškių laukus, tad šių uogų mums netrūksta. Kas ryą, vos atsikėlusi dukrelė lekia skinti braškių ☺ O valgom tai arba su pienu, arba sutriname į tyrelę, arba panaudojame kokteiliui, pyragams bei tortams gaminti..... Ir jokių bėdų nėra, nealergiška tikrai mano mažoji 😀

12. Jun 2012, 08:35

Jau vakar pririnkau pora geru sauju siu grazuoliu😀 sukirto bernuzelis vakarienei su pienu, jokiu pakitimu nebuvo, jokiu alergiju, ir pernai jau vage, jokiu bedu neturime😀