Neskubėkite mažyliui siūlyti varškės sūrelių!

Neskubėkite mažyliui siūlyti varškės sūrelių!

09. Jul 2013, 11:53 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kai parduotuvių lentynose tokia gausybė salžiųjų, šokoladu ir kitais gardžiais priedais glaistytų sūrelių, taip maža rankutė ir tiesiasi jų nugriebti.

Juk ne vienas pripažįstame, kad sūrelis kaip desertas yra sveikiau nei saldainis. Bet specialistai pataria neskubėti jų duoti vaikučiui, kuris vos sulaukė vienerių metukų.

Kaip Mamyčių klubui patarė sanatorijos „Pušyno kelias“ alergologė, klinikinė imunologė Nemira Vaičiulionienė, glaistytus varškės sūrelius vaikas gali pradėti ragauti maždaug sulaukęs dvejų metų.

„Žinau, kad mamytės duoda nuo metukų ar net nesulaukusios, kol vaikučiui sukaks metukai. Tačiau nepatarčiau anksčiau nei dveji metai, nes sūreliuose yra konservantų. Žinoma, vienam vaikui gali nieko nenutikti, o kitam, žiūrėk – prasideda bėrimai. Tad neskubėkite su šiuo desertu“, - patarė alergologė.

Pastebėta, jog didžiausias procentas vaikų alergijų prasideda nuo 1 iki 2 metų. Tokia tendencija, pasak gydytojos, pastebima todėl, jog vos sukanka vaikučiui metai, ne viena mamytė pradeda viską jam siūlyti ir per daug. Štai vos pradėjęs vaikščioti mažylis vienoje rankytėje vieną saldumyną turi, kitoje – kitą.

„Nepatarčiau nei jogurtų su priedais, nei glaistytų sūrelių metų amžiaus vaikučiui dar nesiūlyti, nes jų organzimas dar nėra pakankamai subrendęs, nesuspėja suvirškinti. Ir kai kuriems vaikučiams tai gali sukelti rimtas alegijas“, - pasakojo alergologė, klinikinė imunologė N. Vaičiulionienė

Kokia yra MK mamų patirtis:

Laura:

Valgom sūrelius nuo dvejų metų, bet tik „Magija“ arba „Nykštukas“, kitokių neįsiūlau ir nieko nuo jų neatsitinka. Ir sultis geriame, žodžiu, valgom viską ir nesiskundžiame.

Biruciuliuke:

Mes ir gerokai virš metų pradėjom ragauti, bet iškart patiko.

Aijos:

Kai kurios mamytes rašo, kad davė to ar ano ir nieko, nenumirė vaikas. Nuo tokių dalykų, aišku, kad nenumirs, bet abejoju, kad glaistyti sūreliai duoda kokios naudos. O juk augančiam organizmui reikia kuo maistingesnių produktų, o ne kažkokių pakaitalų kaip antai daktarinė dešra ar šokoladiniai sūreliai.

Juditaa:

Sūrelių gali visai nebūti, nes mažiui jie neįdomus kaip ir visi kiti saldumynai. Jau buvo gerai virš metukų, kai paragavo, bet nebuvo sužavėtas. Darzželyje duoda sausainius, meduolius, viską parneša namo net neparagautus

Braskute:

Manoji mėgsta tik varškę, o sūreliai jai visai neįdomu. Nežinau, ar kas nors dar augina tokį vaiką, kaip mano dukrytė, kuri būdama 2 metukų saldumynais nesidomėjo visai, nepatinka, paragauja ir spjauna.

Dilmah:

Jau porą kartų daviau sūrelio paragauti, bet tik ant šaukštelio galiuko, nemanau, kad nuo tiek kas nors pasikeis. Be reikalo nekišu, bet kadangi jis reikalauja visko, ką pati valgau, tai teko nusileisti.

Ar jūsų mažieji mėgsta varškės sūrelius?

09. Jul 2013, 23:46

Nepamenu kada pradėjau jų duoti, bet be sūrelio dažnai nei diena neapsieina, jam tai kaip desertas. Perkam kokius pamėgęs. Varškės nevalgo . . .

09. Jul 2013, 13:34

manajam 2metukai 7menesiai bet jam nepasakyciau kad patinka sureliai.vienu momentu ju valge daug o dabar nebeikisi,gal atsivalge 😀 o kai buvom lietuvoje labai mego varskyte MIAU,gaila belgijoj tokiu dalykeliu nera pirkti ☹

09. Jul 2013, 13:27

mano vyresnelis tikrai meg surelius ir j neberdavo nuo ju tai ir duodavau po viena kasdien kol atsivalge ir dabar ramu 😀 o tu varskyciu tai visai nemego kaskodel, man tai jos skanios mielai valgyciau 😃

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 09. Jul 2013, 13:05

Maniškė labai mėgsta sūrelius visokiausius, turi savo mėgstamus. Na jai jau tuoj bus aštuoneri, bet irgi kartais pasitaiko bėrimų nuo sūrelių, tad jau seniai juos ribojame, tačiau Saulė vis tiek negali atsilaikyti prieš ledus ir glaistytus sūrelius 😀 O kaip jūsiškiai - ar dideli smaližiai?

09. Jul 2013, 12:05

as turiu metuju suneli,bet bandziau duoti sureli,bet nevalge, geriau renkasi varskyte MIAU.