Neskubėkite mažylio vedžioti už rankų

Neskubėkite mažylio vedžioti už rankų

11. Nov 2013, 08:35 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei metukų amžiaus mažylis atsistojo ant kojyčių ir ėmė laikytis už lovos ar stalo – ar tai reiškia, kad jis jau pasiruosęs eiti? Ar mama turi padėti jam žengti pimuosius žingsnelius?

Kaip nesuklysti ir laiku pastebėti, kai tikrai jis jau savarankiškai pasiruošęs vaikščioti?

Pasak vaikų kineziterapeutės Lauros Sidaraitės, kai vaikutis atsistoja ant kojyčių ir jau ima laikytis už atramos, tai liudija apie pirmuosius judesius link ėjimo. Tačiau specialistė pataria neskubėti pradėti mažylį vedžioti paėmus jį už abiejų ar vienos rankytės. 

Anot kineziterapeutės, jei nėra jokių raumenų tonuso padidėjimo ir vaikas daro pirmus žingsnelius pats, nereikia nerimauti, kad pradėjo vaikščioti per anksti.

Vieni vaikai tai pradeda nuo 8-9 mėnesių amžiaus.

Tik pamatę progą skatinkite vaikutį kelis žingsnius paeiti savarankiškai.

Vaiko pusiausvyrai stiprinti yra begalė įvairių žaidimų, pavyzdžiui:

vaikščiojimas viena linija ar vingiuota linija,

vaikščiojimas statant koją už kojos,

stovėjimas ant vienos kojos,

žaidimai su kamuoliu,

vaikščiojimas ant nelygių paviršių.

14. Nov 2013, 19:49

maniskei 7men ir ji jau lovyteje atsistoja, taciau pati tikrai neskubu jos vedzioti uz rankyciu, manau ateis laikas ir prades vaikutis vaiksciot 😉

motinysteveza motinysteveza 11. Nov 2013, 12:05

aš taip pat tokios nuomonės, kad nereikia vedžioti už rankyčių, kol dar nevaikšto.
pirmagimės apskritai bijojau pavesti net kelis metrus, nepamenu, iš kur buvau gavus informacijos, kad tai gali pakenkti. tai ir nevedžiojama pradėjo anksti vaikščioti.
su antragime esu drąsesnė daugelyje sričių, tai šioj vietoj pavedžiodavau po labai nedaug. ji pradėjo vaikščioti šiek tiek vėliau.
bet norėjau pasakyti,kad protingas vedžiojimas už rankyčių gal ir nekenkia, bet tikrai nepaskatina anksčiau pradėti vaikščioti. nors daugelis tėvų mano kitaip. 😀 jei norima paskatinti vaikščiojimą yra visai kitokie pratimėliai.