Neramios ir bemiegės naktys

Neramios ir bemiegės naktys

10. Mar 2013, 08:30

Devynių mėnesių dukrytę auginanti Vilma sunerimusi dėl itin prasto mažylės miego naktimis. Kaip mama sako, per visus metus buvo vos kelios naktys, kai dukrytė išmiegiojo ramiai. Patarkite ir pasidalinkite savo patirtimi.

 

Vilma (amlivkl):

 

Auginame dukrytę (pirmas mūsų stebuklėlis), ji jau yra 9 mėnesiukų. Nuo pat gimimo turime problemą su miegeliu naktį – prabudinėja visą naktį iki paryčių kas pusę valandos, kartais rečiau, o kartais ir dažniau. Manėme, kad šito dantų dygimas, pirmieji išdygo 5 mėnesių.

 

Bet naktys vis tiek išliko neramios iki pat šiolei. Bet dabar taip pat beveik yra išdygę dar keturi dantukai viršuje. Ar gali būti visų tų neramių naktų priežastis – dantukai? Nežinau, ką ir daryti, per 9 mėnesius yra gal kokios 6 naktys, kai ji miegojo be atsibudimo. Ja nuolat reikia raminti, glostyti, paduoti tutuką, maitinti naktį  kas 3-4-5 val, nes tai padeda trumpam.

 

Šiaip visą naktį kas pusę valandos pabudinėja, muistosi, inkščia, kartais, jei jau mėginu į tai nereaguoti, ji pradeda verkti....Gal galite ką patarti? Kaip elgtis, kad pradėtų vaikutis normaliai miegoti?

 

Dieną miega 2 pokaitukus, bendrai 2-3 val, vakare einam miegoti 21-22 val., po nakties keliasi 9 val. ryte. Šiaip yra sveika, linksma, jau įsikibus vaikšto laisvai, svoris auga gerai (sveriam 11 kg), valgom mišinuką ir košes dieną. Kartais naktim naudoju Viburcol žvakutes, bet jos mums visikai nepadeda.

 

TEMA FORUME

 

Patarkite mamytei ir pasidalinkite savo patirtimi, kaip raminate mažylius.

gintarerei gintarerei 11. Mar 2013, 22:10

oj pas mus ta pati problema, mastau vis nuo ko tai, skaitau literatura apie miego sutrikimus, tai manau tai gali buti del puokstes ivairiu priezasciu, pradedant dantukais, maitinimu nakti, baigiant jautrumu, netinkamu mikdymu, augimo siuoliais ir panasiai! Daugelis mano pazistamu sako, kad miegas susitvarek pas jas kai nustojo maitinti savo pienuku...

10. Mar 2013, 11:01

nu nebent 😃 šeip irgi pasivargsta tos bemiegos, nu bet a tu gudraus padarysi... dabar dėl darželio matyt pergyvena vaikas, ispudziu per daug, tai ojojoj naktelės :}

10. Mar 2013, 10:28

renita, tada vel nemiegosit 😃 nes pergyvensit 😃

10. Mar 2013, 10:11

Mums dantukai pirmieji išdygo 4 men, tai kol dygo irgi neteko pamiegoti. dabar 2,4 m. tai naktu, kai išmiegojo visa nakti buvo vos keletas... su vyru juokiames, kad išmiegodim turbut,kai iš mergų nakti nepareis 😃

10. Mar 2013, 09:01

maniskis neramus tiek diena tiek nakti, pastovi musu beda. Geria sedalia, nes kitu lasiuku negalima del kitu ligu, ir dabar pradejom maudyti zoleliu nuovire, nuverdam ir pilam i vonia, nezinau, gal kazkiek padeda, bet nepasakyciau, kad labai kazkoks poveikis yra.