Nemokamų žaislų TOP 7, be kurių vaikystės vasara neįsivaizduojama

Nemokamų žaislų TOP 7, be kurių vaikystės vasara neįsivaizduojama

04. Jul 2019, 15:26 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Vis dar manoma, kad vaikas turi turėti kuo daugiau ryškių, įdomių, medinių ar plastikinių, grojančių ar kitaip vaiko dėmesį patraukiančių žaislų. Tačiau jais mažylis susidomi tik pirmą pusvalandį, o vėliau jam tampa neįdomu. Pateikiame natūralių, nemokamų žaislų TOP7, kurie ne tik ilgam užims vaiką, bet ir lavins jo fantaziją bei įgūdžius.

Purvas
Taip taip...Prisiminkite savo vaikystės vasaras, juk kas gali būti smagiau nei žaisti šiltoje baloje su purvu? Čia galite sukišti rankas, braidžioti basomis, "kepti" iš purvo bandeles. Ne tik smagu, bet ir naudinga - lavėja vaiko smulkioji motorika, masažuojami svarbūs kojų ir rankų pirštų taškai.

Jei ilsitės ežero ar upės pakrantėje, vaikui apskritai nereikia jokių žaislų, gal tik kibirėlio ar kastuvėlio. Tik spėkite stebėti, kaip jis statys smėlio pilis, kas urvus, tvenks užtvankas ir pan. Tik leiskite vaikui laisvai fantazuoti.

Pagaliukai, lazdos
Prisiminkite, kaip savo vaikystėje su kiemo draugais rinkote įvairius pagaliukus, šakas, lazdas. Priklausomai nuo situacijos įvairūs pagaliukai gali tapti kasimo įrankiu ar statybinė mediaga pastatyti šulinį, suręsti namuką ir pan.

Akmenukai
Su jais ne tik galima "virti" purvo sriubą, bet ir apstatyti smėlio pilį, kad būtų tvirtesnė, arba suradus gražų akmenuką, žaisti žaidimą "sekretai". Ant didesnių akmenų leiskite vaikučiui nupiešti guašu piešinį. Tik stebėkite, kad akmenys nepradėtų "skraidyti".

Kartoninės dėžės
Nešmeskite kartoninių dėžių, gavusios siuntinį. Dėžės gali tapti puikia tvirtove, šalmu ir apskritai tai - universalus pamatas bet kuriam žaidimui. Iš dėžių galite statyti ne tik pilis, bet ir baldus, gaminti šarvus ir robotus. Dėžes galite papuošti papildomomis detalėmis arba jas nuspalvinti - su kartonu galite daug ką daryti, viskas priklauso nuo vaizduotės. Beje, artimiausioje parduotuvėje galite paprašyti kartoninių dėžių, jums tikrai neatsakys. O kiek vaikams bus džiaugsmo!

Virvės, virvutės
Žinoma, su jomis žaisti gali vyresni vaikai. Bet kiek džiaugsmo! Tai ir įrankis dinozaurų/vilkų medžioklei, pavadėlis žaisliniam šuniukui, galų gale, galite virvę pririšti prie kartotinės dėžės ir vienas kitą tampyti po kambarį.

Antklodės, pagalvės
Tiesiog be komentarų! Visi mes turime didesnių ar mažesnių pagalvių, antklodžių, pledų, paklodžių - iš jų galite pastatyti palapinę, tvirtovę, labirintą, hamaką ir tiesiog paslaptingą pasaulį, kuris visiškai pakerės vaikus. O jei dar galime tarp viso to patogiai įsitaisyti su kakavos ar arbatos puodeliu - mmm, būkime sąžiningos, pačios mielai taptume tokio žaidimo dalyvėmis!

Vanduo
Be jo niekur - tai klasika. Vandens pistoletai, tušti buteliai - karštą vasaros dieną smagūs vandens mūšiai išgelbės nuo perkaitimo. O jei dar turite galimybę kaime ar sode sukurti fontaną pievoje - vaikams bus tikras rojus vasarą!

Vaikų vaizduotė yra beribė. Jie - be galo išradingi. Neribokime vaikų fantazijos - leiskime murkdytis purvo balose ir smėlyje, žaisti lazdomis ir apsipilti vandeniu nuo galvos iki kojų. Tada užaugę jie padėkos už laimingą vaikystę!