Nemokama vakcina nuo gripo – jau gydymo įstaigose

Nemokama vakcina nuo gripo – jau gydymo įstaigose

23. Oct 2011, 07:00

 

100 tūkst. sezoninio gripo vakcinos dozių, nupirktų Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis, jau pristatyta į šalies sveikatos priežiūros įstaigas.

 

Nemokamai nuo sezoninio gripo bus skiepijami pavojingų gripo komplikacijų rizikos grupei priskiriami asmenys: vyresni nei 65 metų ir bet kurio amžiaus sergantieji lėtinėmis ligomis (širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ir kt.), taip pat gyvenantieji globos ir slaugos įstaigose bei medicinos darbuotojai.

 

Prancūziška gripo vakcina „Vaxigrip“ pasiekė poliklinikas, ligonines bei globos ir slaugos namus – visas įstaigas, pateikusias paraiškas šiai vakcinai gauti. Šia vakcina skiepys 486 gydymo įstaigos.

 

Dėl skiepų rizikos grupei priskiriami asmenys turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją. Medikų teigimu, dabar tinkamiausias metas skiepytis nuo šios ligos. Kadangi kasmet keičiasi gripo virusas ir kasmet kuriama nauja vakcina nuo gripo, skiepytis neturėtų pamiršti ir tie gyventojai, kurie skiepijosi pernai.

 

Skiepai yra pati efektyviausia specifinė imunoprofilaktikos priemonė, apsauganti nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų. Skiepytis rekomenduojama kasmet prieš prasidedant gripo sezonui, tačiau galima pasiskiepyti ir vėliau.  

 

Ar skiepysitės savo šeimos narius nuo gripo?