Neišnešiotukas Aleksandras jau "pavijo" savo bendraamžius

Neišnešiotukas Aleksandras jau "pavijo" savo bendraamžius

11. Jan 2012, 00:00

Mama Olga (olenka) tęsia pasakojimą apie tai, kaip auga jos mažasis Aleksandras, kuris į pasaulį pasibeldė šiek tiek anksčiau nustatyto termino.

 

Mūsų Neišnešiotukas

 

3 mėnesių Aleksandras atsisakė krūtinės :( Nes iš buteliuko jam buvo patogiau valgyti.

 

Svorį jis priauginėjo greitai - po 1,5 kg per mėnesį. Aišku, palyginus su kitais mažiukais, mes pradėjome vėliau sėdėti - tik 6 mėnesių išmoko stovėti lovytėje, pats išmoko atsisėsti tik 8 mėnesių. 

Bet 8 mėnesiukų jis išmoko stovėti pats nelaikydamas. Jau 9 mėnesiukų bandė žengti pirmus žingsniukus, bet ilgai nedriso vienas vaikščioti, tik būdamas metukų ir savaitės, po pirmojo gimtadienio atėjo iš kambario į virtuvę pats.

 

Dantukų sulaukėme daug - iki metukų netgi 8, bet paskui mums nustojo dygti. Daug jis kalba ir tokių sunkių žodžių išmoko, tik rusiškai:) Lietuviškai pasako tik "atiu" (ačiū) ir "tete" (teta).

Kalbant apie maistą, tai valgo viską :) Nėra išrankus, o mėgsta labai bananus ir mėsą.

 

2011 metais tapo krikščioniu :) 

Ir dabar mums jau 1 metukai ir 2 mėnesiukai, niekas nepasakys, kad Aleksandras gimė neišnešiotas. Nes jisai ne kuo nesiskiria nuo savo amžiaus vaikų.

 

Sveria 13 kg ir jo ūgis - 86 cm

.

Tik reikia pasitikėjimo ir viskas bus gerai. Galiu patarti mamytėms, kurios irgi sulaukė neišnešiotukų - nenusiminkite. Aišku, iš pradžių reikės įdėti daug pastangų, pirmuosius mėnesius "gyventi" poliklinikose.

 

Bet paskui tikrai viskas susitvarkys! Sėkmės jums.

 

Nuo MK redakcijos: Ačiū Olgai už gražų pasakojimą. Džiaugiamės, kad sūnus auga sveikas, stipruolis ir pasivijo bendraamžius.

11. Jan 2012, 09:17

Teko matyti daug neisnesiotuku, ka tik gimusiu, mazyciu, atrodo bejegiu, o va jie kokie uzauga, stipruoliai 👍 gulejome vienoje palatoje su neisnesiota mergaite, bet va ir ji jau uzaugo mergina kaip reikiant, kaip visi vaikai. Saunuoliai Jus, viskas pas Jus gerai! Sekmes didziausios 🌷