Neima čiulptuko: džiaugtis ar nerimauti?

Neima čiulptuko: džiaugtis ar nerimauti?

02. Jan 2012, 00:00

Trijų mėnesių kūdikis neima čiulptuko, nors mama siūlo ne vienos rūšies. 

 

"Mamyčių klubo" tema forume: Neima čiulptuko

 

Sveikos mamos,

 

Gal kas galėtų patarti, ką daryti? Mano mažyliui jau eina 3 mėnuo, bet niekaip neima čiulptuko. Vis išspjauna ir įsikiša kumštuką arba pirštuką. Nežinau, ką daryti, nes jau odelė net nusausėjo nuo čiulpimo.

 

Pataria mamos:


  • Gerai, kad neima, nereiks kariauti po to, kol atpras. Gal jam dantenas niežti? Duok kramtukų.

 

  • Maniškis ir iš pradžių iki beveik 3 mėnesių neėmė, o po to draugė įkišo, kai rėkė, ir jam patiko.

 

  • Manau, kad nėra problemos, jei neima. Mano irgi neėmė, kol nepradėjo dantukai dygti, tada reikėdavo pasikasyti ir ėmė.

 

  • Mano vyresnėlei nereikėjo čiulptuko, bet tėčiui patiko, kaip ji gražiai su „tiute“ atrodo ir įsiūlė. Tai taip prilipo, kad net ir puodelio gerti neėmė, tik iš buteliuko su žinduku, vargau, kol buteliuko atsikratėm.

 

  • Maniškis irgi neima čiulptuko, jau gal 10 pakeitėm. Aš norėčiau, kad imtų, nes dabar jam čiulptukas yra mano krūtis, be jos neužmiega, o dienos metu kas pusvalandį reikia krūtį duoti, nes nenusiramina kitaip, arba pirščiukus čiulpt pradeda. Esu girdėjusi, kad vaikučiams, kurie pirščiuką čiulpia, jis gali plonesnis likti.

 

  • Ir gerai, kad neima, su tuo čiulptuku prisiryja vaikutis oro, ir paskui pilvelį skauda. Mano mama pasakojo, kad aš jo visai neėmiau, o štai vaiko tėvas iki pat šešerių  metų su čiulptuku vaikščiojo. Jaučiu, genai, nes mano mažylis nuo mėnesiuko laiko su „tutuku“ draugauja, labai neramus buvo. Buvau nusiteikusi prieš čiulptukus, sakiau, savajam tikrai neduosiu, bet ką padarysi, kad su juo jis daug ramesnis.

 

  • Mano draugė tai patepdavo “soskę” medum, ir vaikas ją pradėjo imt.

 

  • Kaip keista, kad dauguma vaikų neima čiulptuko, nors turėtų būti kitaip. Anksčiau girdėdavau iš pažįstamų, kad sunkiai atpratina nuo jų, o va čia bando mamos pripratint…

 

Šį klausimą jau pateikėme vaikų ligų gydytojui ir žindymo konsulltantui Kazimierui Vitkauskui. Belaukiant jo komentaro, kviečiame padiskutuoti Jus visas.

 

Kokia yra Tavo nuomonė? Ar verta mamai pratinti mažylį prie čiulptuko toliau?

 

 

 

 

 

 

 

 

02. Jan 2012, 13:27

mano nei vienas vaikutis neeme ciulptuko o ir per prievarta negrudom, dukryte noredama nusiraminti arba pries mieguti paciulpdavo pirstuka bet jis nei suplonejo nei odelei nieko nenutiko. Jei nenori vaikutis kam ji versti imti ciulptuka.

02. Jan 2012, 13:15

Mūsų sūnus nuo pat pirmų dienų neėmė čiulptuko ir iš tikro labai ramu, gal todėl, kad maitinu krūtimi...be to nebus vargo dėl atpratinimo 😀 jei mažylis neramus gal tėvams tai ir yra viena iš priemonių jį nuraminti, bet jei mažylis jo nepageidauja nėra ko "grūsti".

02. Jan 2012, 11:22

mano mazyle ima ciulptuka keliones metu automobiliu ir kai vezimelyje buna o taip spajauna😃

02. Jan 2012, 09:39

mano pirmi sunus uzaugo su ciulptukais, mazoji jo neeme, o as lb ir nesistengiau isiulyti. Bet ji neciulpe nei pirstuko, nei skuduriuko, net is buteliuko negere, tik mano kruti zindo iki pusantru metu. Taip, kad nematau didelio skirtumo su ar be ciulptuko, neprisegsi gi vaikiukui, jei jis nenori 😀

02. Jan 2012, 09:39

Aišku, kad vaikučiui to čiulptuko nereikia, tiesiog tėvam ramiau įkišti vaikui čiulptuką ir vaikas nurimsta. Teoriškai tai aš "prieš" čiuptukus, bet praktiškai tai mūsiškis prieš užmigdamas juo pasinaudoja 😀 O įpratinti tai nelengva buvo, močiutė "pasidarbavo", bet klausimas ar to tikrai reikėjo. Manau, čia kiekvienų tėvų apsisprendimo reikalas.

02. Jan 2012, 09:19

as ir manau jei neima tai ir nereikia.as nei savo sunui nei dukrytei nedaviau ciulptuku 😀 puikiai uzauga be ju 😉

02. Jan 2012, 00:47

Mano sunui jau 9 men. ir mes gyvenam be soskiuko, neime nuo gimimo, tai ir nekisu. Pradzio lb ciulpdavo pirstukus, bet db jau aprimo, tik kai nori nusiramint ar jau mikdosi isikisa du pirstukus i burnyte, bet kai uzmiega ir pirsciuku nereikia. Jei leliukas neima soskiuko, tai manau jo ir nereikia 👍