Neguldykite vaikučio ant pilvo nuo trijų mėnesių

Neguldykite vaikučio ant pilvo nuo trijų mėnesių

13. Jan 2014, 11:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Specialiai ant pilvuko kūdikį galima guldyti tik iki trijų mėnesių. Kodėl? Tuoj sužinosite.

Dažnai ant pilvuko mes mažylį guldome, kai jam pučia pilvuką, prasideda pilvo diegliukai ar kitos problemytės, tačiau pasak kineziterapeutės Klaudijos Chelos, tokioje pozicijoje vaikutį galima guldyti tik iki tol, kol jis nepakelia ir neatmeta galvytės atgal.

Tai labai svarbu, nes šiame laikotarpyje dar nesusiformavo dilbio atrama. Todėl, paguldant mažylį ant pilvuko, savo galvytę jis gali pakelti tik pečių linijos pagalba, bet tada atsiranda raumenų tonusai.

Kai mažylis pradeda mokytis persiversti, jokiu būdu jo specialiai neguldykite ant pilvo, norėdamai jam padėti. Jis pats, kai bus pasiruošęs, persivers.

Pasak kineziterapeutės, trijų mėnesių amžiuje, kai pilvuko diegliukai jau praeityje, nėra būtinybės mažylio guldyti ant pilvuko. Tėvams reikia žinoti, kad vaikutis, kai ateis laikas, pats persivers nuo nugaros ant pilvo.

Ir kai guldote any grindų, guldykite taip pat tik ant nugarytės.

Jei paguldysime ant pilvo ir pažiūrėsime iš šalies, pamatysime, kad jo alkūnės atsiduria už pečių juostos, ir jei jis norės ką nors pamatyti, nesugebės, nes tokia pozicija jam tiesiog nepatogi.

Daug svarbiau už persivertimą ant pilvuko yra pirmiausia išmokimas atsigulti ant šoniuko ir žaisti tokioje pozoje. Tai mažylis maždaug įsisavina iki 7 mėnesių. O ant pilvuko persiversti išmoksta iki 8 mėnesių.

Kada jūsų mažyliai pradėjo persiversti nuo nugarytės ant pilvuko?