Naudojate ausų krapštukus? Susidarys "sieros kamštis"

Naudojate ausų krapštukus? Susidarys "sieros kamštis"

30. Oct 2012, 08:20

Dažnas atvejis, kai vaikučiams, kokio jie amžiaus bebūtų, užgula ausytes pasimaudžius vonioje ar baseine. Kaip sako specialistai, kaltas tokiu atveju atsiradęs "sieros kamštis".

 

Mūsų ausis yra sudaryta iš 3 dalių – išorinės (landa), vidurinės (tas, kas yra už būgnelio) ir vidinės. Vaikams dažniausiai užgula ausis dėl sieros kamščio arba vidurinės ausies ligų. Kai ausų užgulimas atsiranda pasimaudžius vonioje, plaunant galvą ar baseine, dažniausia to priežastis iš tikrųjų yra sieros kamštis", - Mamyčių klubui pasakojo "Šeimos medicinos centro" gydytoja-otorinolaringologė Irina Arechvo.

 

Sieros kamščiai, pasak gydytojos, dažniausiai atsiranda tiems, kurie valo ausis ausų krapštukais. Išorinėje landoje normoje turi būti sieros, nes ji apsaugo landą nuo mikrobų. Kadangi tai yra riebalų mišinys, atstumia vandenį, tokiu būdu saugo odą nuo infekcijos.

 

"Mūsų landų oda yra labai specifinės struktūros, ji juda, migruoja nuo vidaus (landos gilumos) link išorės. Tokiu būdu siera priartėja prie kanalo angos ir nedideliais gabaliukais, judant apatiniam žandikauliui (kartu ir landos sienoms) normoje iškrenta.

 

Valant krapštukais, siera yra nustumiama gilyn, prie būgnelio susidaro kamštis. Be to, krapštukais pažeidžiamas paviršinis landos odos sluoksnis, per šituos mikronubrozdinimus į odą įsiskverbia infekcija", - sakė gydytoja-otorinolaringologė I.Arechvo.

 

Ausų higienai, pasak gydytojos, užtenka nuvalyti ir nusausinti ausų angas švelniu rankšluosčiu, įkišus į landą mažą pirštą.

 

Kaip jūs valote mažųjų ausytes po maudynių? 

30. Oct 2012, 14:27

Kol dukryte dar buvo mazute, ausu krapsutku nenaudojome,siera pati iseidavo laukan. Bet dabar naudoju,tik giliai nekisu i ausi krapstuku 😀

30. Oct 2012, 12:38

naudoju ,bet tik aplink ausyte i vidu giliai nekisu

30. Oct 2012, 08:51

mums gydytoja sake visur su krapstuku pavalyt bet i vidu nekist.ir sake nesvarbu kad naudoju tuos saugius kudykiams bet vistiek nekist