Natūralus vystymasis, žaidžiant mediniais žaislais

Natūralus vystymasis, žaidžiant mediniais žaislais

07. Aug 2019, 09:38 simondub simondub

Nuo buvimo mamos pilvelyje iki gimties dienos santykius su pasauliu mažylis kuria per savo mamą. Tai, ką mama mato, jaučia, liečia ir girdi, perduodama vaikui per jos emocinę būseną ir net balsą.

Viskas, kas džiugina mamą, džiugina ir būsimą kūdikį, o tai ypač prisideda prie jo psichologinio ir fizinio vystymosi. Ir, atitinkamai, kuo mama dažniau patiria stresą, tuo labiau tai „atsispindi“ vaiko savijautoje, užaugęs jis gali būti dirglesnis. Gimus kūdikiui natūralu, kad mama daugiau laiko su kūdikiu praleidžia namie, nes čia abiems ramu, gera ir saugu.

Tyrimai, atlikti Case Study: Herrington Recovery Center; Milwaukee, Wisconsin, įrodė, kad mediniai daiktai namų interjere daro įtaką  žmogaus vegetatyvinei nervų sistemai, atpalaiduoja, sumažinda kraujospūdį ir streso lygį.

Remiantis tyrimais, mediena padeda:

• sumažinti stresą;
• tapti dėmesingesniam ir susikaupusiam;
• tapti labiau kūrybingam;
• sumažinti skausmą.

Mes, Toyscity.eu, kaip rūpestingi medinių žaislų pardavėjai, norime atkreipti ypatingą dėmesį į ekologiškos namų aplinkos kūrimą - ypač vaikų kambaryje, kur tėvai praleidžia daug laiko su savo vaiku. Siekiant ramesnės psichologinės aplinkos, patariama pasirinkti ekologiškas ir natūralias medžiagas ne tik namų interjere, bet ir vaikams.

Žmogaus pasąmonėje medis asocijuojasi su šiluma, jaukumu, saule, vėju ir ramybe, kurią kiekvienas iš mūsų jaučia būdamas gamtoje. Žvelgiant į gražius ir aukštos kokybės medinius daiktus, liečiant ir žaidžiant su mediniais žaislais, vaikui perteikiamas „natūralumo“ pojūtis, kurį visi jaučiame intuityviai. Ekologiškų medžiagų ir vandens pagrindu pagamintų dažų, naudojamų gaminant medinius žaislus, dėka mama vaikui gali parodyti saugią ir švarią aplinką, kurioje jie kartu gali žaisti ir tyrinėti.

Pati medžiaga - medis ir jausmai, kuriuos jis sukelia, žaislus liečiant ir apžiūrint, sukuria sveiką ir emociškai naudingą ryšį tarp mamos, mažylio ir tos vietos, kurioje jie kartu žaidžia.

ToysCity lavinantys mediniai žaislai ir dėlionės ->>>