Namiškiams stengiuosi padėti, kuo tik galiu

Namiškiams stengiuosi padėti, kuo tik galiu

28. Oct 2012, 09:20

Rūpinuosi ne tik savo artimaisiais, bet ir draugais. Neretai nusivyliu, bet apsisukusi vel stengiuosi padėti ištiesti ranką tiems, kuriems reikia pagalbos.

 

Vis dažniau iš vyro išgirstu žodžius, kad stengiuosi padėti net tiems žmonėms, kurie neįvertina mano pastangų ir apsisukę pasielgia nederamai. Tačiau artimiausiems žmonėms niekada neatsuksiu nugaros ir, atrodo, galėčiau paskutines kelnes atiduoti, kad tik jiem būtų geriau.

 

Nors pripažįstu, paskutiniu metu man daugiau reikia pagalbos iš vyro, tėvelių ar sesers, nes laukiuosi. Bet atsidėkoti visuomet stengiuosi, na gal ne visuomet pavyksta.

 

Kas liečia ligeles, niekada nepuolu vyrui ar dukrai kišti visokių vaistų. Mes stengiamės išsigydyti arbatomis ar natūralesniais būdais, nevartodami vaistukų.

 

Mano patarimai, sergant sloga ar kosint:

 

Jeigu taip nutiko, kad susirgome sloga, dukrytei, vyrui ar sau ant kojyčių užmaunu kojinytes ir užmaunu dar vienas kojinytes, kuriose pripilta pakaitintos druskos - ir taip palaikau kelias minutes (druska turi būti ne per karšta, kad nenuplikytų kojyčių).

 

Dar labai geras būdas atsikratyti kosulio - kvėpuoti bulvių garais. Tad jei verdate bulves ir sloguojate, galite, užsimetus rankšluostį ant galvos ,prie puodo pakvėpuoti bulvių garais.

 

Nutinka taip, kad mus užpuola ir kosulys. Man ir vyrui gelbsti pakaitintas pienas su svogūno sultimis ir medumi. Kitą rytą kosulio kaip nebūta.

Kartais dar pamirkome kojas šilto vandens ir druskos vonelėje, taip pat labai padeda malšinti kosuliui.

 Jei užpuola kosulys dukrytę, tada kaitiname druskytę ir ją, susukę į skarelę, rišame ant kakliuko (druska turi būti ne per karšta, kad nenudegintų vaiko) ir palaikome kelias minutes.

 Dar mums labai padeda liepžiedžių arba aviečių arbata su medumi.

 Na bet būna dienų, kai nieko nesinori iš išvardintų variantų, tada susismulkinu alijošių, įsidedu citrinos ir medaus - ir skaniai užkandžiauju.

 Dukrytė ypač mėgsta pakepintą cukrų, kuris taip pat labai padeda mažinti kosuliuką.

Žinoma, visus būdus rekomenduoju ir artimiesiems, draugams. Vaistukus visada suspėsime išgerti. Tačiau reikia nepamiršti, kad negalima užleisti ligos ir kad ne visada padeda naturalūs metodai, tad reikia pasitarti su gydytoju.

 

Kai dukrytė ar vyras serga, man plyšta širdis, norisi pasiimti iš jų ligelę, kad jie nesikankintų. Tad lepinu mylimiausius visais įmanomais būdais. Nešu arbatą į lovą, paduodu viską, ko tik reikia, ir, žinoma, griežtai liepiu ilsėtis. 

 

Ne tik šeimos ar artimųjų, bet ir draugų rate vadovaujuosi taisykle: Elkis  taip, kaip nori, kad su tavimi elgtųsi.

 

Nenusivylusi namų šeimininkė Jolita.

 

Projektas Kleenex Mama: penktoji užduotis

PRIZINIS FONDAS: 

 

Projekto nugalėtojai padovanosime Kleenex® dovanų krepšį:  servetėles Kleenex® Balsam, tualetinį popierių Kleenex®, virtuvinius rankšluosčius Kleenex® Jumbo, Kleenex® Decor servetėles!

O papildomas prizas:

Kleenex® Balsam  dermatologiškai patikrintos servetėlės su medetkų balzamu. Naudojant jas nosis pasidengia apsauginiu ir mikroskopiniu balzamo sluoksniu. Medetkų balzamas padeda apsaugoti nosies odą nuo paraudimų slogos atveju.

Konkursą remia:

29. Oct 2012, 14:31

Cia su ta druskyte vel kelios gydytoju nuomones, kurios niekada nesutapo 😀 kaip ir vieni uz naturalius gydymo budus pradzioje,o kiti uz vaistukus. Kaip kas kazkiek laiko eina mada sintetiniai vaistai arba zoleliniai 😀

29. Oct 2012, 12:56

viskas gal butu ir neblogai, tik va su druskyte as visada irgi visai seimai gydydavau gerkle, kol viena diena isgirdau apie toki gydymo buda komentara per televizija is gydytojos. Gydytoja teige, jog susildzius gerklyte, ten esantys virusai ir mikrobai gali nusileisti zemyn ir sukelti sunkesnes susirgimo formas ar ivairias komplikacijas. Nuo to laiko as tokiu budu gerklytes negegydau

28. Oct 2012, 21:13

viskas atrodo zinoma, bet vot pasiskaitai prisimeni kas kaip 😉 teisingai jei tik iseina geriau naturaliom priemonem! 😀