Naminis "zuikis"

Naminis "zuikis"

26. May 2013, 00:00

Daivos dukrytė labai mėgsta naminį zuikį ir dalinasi receptuku.


Tad mano ruošiamam netikram zuikiui reikia šių ingredientų:

 

600 g maltos kiaulienos

400 g maltos kalakutienos

1 kiaušinis

1 morka

dvi riekelės sumuštinių batono

stiklinė pieno

100 g fermentinio sūrio

vienas svogūnas, kelios česnako skiltelės, druska, pipirai, kiti prieskoniai pagal skonį (aš dedu kuo mažiau - dėl vaiko)

 

1. Batono riekeles išmirkome piene

2. Maltą kiaulieną, kalakutieną sudedame į vieną indą

3. Įmušame kiaušinį, sudedame išmirkytą batoną, burokine tarka sutarkuotą sūrį bei morką, smulkia tarka sutarkuotas česnako skilteles, svogūną, prieskonius ir formuojame faršą.

4. Pasiruošiam kepimo skardą, kepimo rankovę (galima ir paprastą kepimo popierių - aš rankovėje, nes ten labiau troškinasi mėsytė), sukrečiame faršą, formuojame "zuikutį". Kepimo rankovę viršuje aš prakerpu, kad galėčiau lengviau formuoti faršą, paskiui gražiai, sandariai apvynioju."Zuikio" paviršių patepti aliejumi.

 

5. Kad "zuikis" įgytų "veiduką" iš lauro lapų padarau ausytes, vietoje akyčių ir nosytės - pipiriukai. Taip įdomiau vaikui:)

6. Dedame į orkaitėje ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min. Kai baigia kepti, perpjaunu rankovę, padidinu temperatūrą iki 200 laipsnių, apie 10 min. gražiai paskrudinu. Štai ir mūsų "zuikutis"

7. Jį galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Karštam patiekalui ruošiu dar baltą padažą: sviestas, miltai, pienas, prieskoniai. Labai gardu su majonezu, krienais, šaldytomis daržovėmis.

Skanaus!

Daiva