Mūsų tėtukas auklėja ir sūnų, ir dukrą

Mūsų tėtukas auklėja ir sūnų, ir dukrą

21. May 2015, 12:07 lina_baj lina_baj

Daugiau kaip 5 metus mūsų tėtukui teko auklėti tik sūnų, na o per paskutinį pusmetį jam jau tenka dviguba užduotis, nes šeimoje atsirado ir dukrytė. Taigi tėtukui šie metai pilni naujų iššūkių, nes mergytes reikia auklėti kiek kitaip nei berniukus. Žinoma, kol kas Urtei tik pusė metukų, to auklėjimo dar ne tiek ir daug, bet jau vis vien per bendravimą, žaidimus tas auklėjimas vyksta.

20150521130153-37763.jpg

Jei atvirai, ši užduotėlė gana sudėtinga, nes kažkaip niekad nepagalvoji ar neišskiri, ko ir kiek turi duoti, suteikti tėtis dukrytei, ir ko sūnui. Bet pabandysime išskirti. Mano nuomone, tėtis sūnui turi suteikti pasitikėjimo savimi, pagarbos moterims ir kitiems žmonėms, bet tuo pačiu turi išmokyti apsiginti (ne tik fiziškai), pakovoti už save, pakonkuruoti. Beje, tą dažniausiai ir pastebiu, nes tėtukas mūsų mėgsta palenktyniauti su sūnumi (dviračiais ar šiaip, kas pirmas nubėgs), mėgsta eiti imtynių, net kartais man baisu, kad nuskriaus tą mano berniuką, nes tėtukas nenusileidžia ir iš esmės manau, kad elgiasi teisingai, nes vaikas turi išmokti ir pralaimėti. Kas be ko, vyrai turi mokėti įkalti vinį, išgręžti skylę sienoje, sukalti, supjauti... Šito mano vyras kuo puikiausiai Roką ir išmokino. Jau dabar sukala kartu kokią lesyklėlę, o pats vienas ne kartą sukonstravo kokį stalą iš lentų. Žodžiu išmoko ne tik gaminti ką nors, bet ir kruopštumo, užsispyrimo pabaigti pradėtą darbą iki galo.

20150521130305-93955.jpg

Na o mergaites.... net nežinau :) tėtis irgi turi išmokyti pasitikėjimo savimi, pasitikėjimo vyrais, suteikti saugumo jausmą. Juk kur dar daugiau, jei ne tėčio dideliame glėbyje pasijus saugiausiai pasaulyje. Kas jei ne tėtis, parodys, jog vyrai myli moteris, dovanoja joms gėlių, leidžia pasijusti mylimoms ir saugioms. Manau, tą mano nors ir labai maža dukrytė jau mato ir aišku mėgaujasi tėčio saugiu glėbiu. O vėliau tikiuosi jau daugiau kalbėdamiesi ir aiškindamiesi suteiks vienas kitam naujų spalvų ir žinių.

20150521130335-56409.jpg

Džiaugiuosi, kad mano vyras neišskiria per daug moteriškų ar vyriškų darbų – kartais jie kartu su sūnumi plauna ir dėlioja indus, gamina pyragą (!) mamai. Lygiai taip pat užsiima lentų ar malkų pjovimu. Šaunu! Na o pusmetinukė dukrytė jau sėdėjo pas tėtuką ant kelių ir išsijuosusi čiupinėjo vairą. Tikiuosi, kad mokytis vairuoti pradės anksti. Aš asmeniškai iki šiol prisimenu, kaip sėdėdavau pas tėtį ant kelių ir sukiodavau vairą kokiame mažame keliuke.... Jei atvirai būtų smagu, kad ir į žvejybą jie eitų trise, juk tai tikrai nėra vien vyriškas užsiėmimas, o taip lavina kantrybę :)

O štai ką leistų Rokui, o ko neleistų Urtei, dar sunku išdėlioti. Aišku, mažylė Urtė turbūt vis vien turės daugiau nuolaidų, nes ji mažesnė :D Bet galime paspėlioti.

Ko neleis sūnui:

-          Palikti netvarkingo kambario, bet leis palikti nusirengtus drabužius ant grindų (šį dalyką kažkaip aiškinu tik aš);

-          Netiksliai priparkuoti automobilio (na vyrai jau turi ir gali viską padaryti idealiai, na o moterys... :D, joms daug kas atleidžiama :D);

Ko neleis dukrai:

-          Palikti numestus drabužius šalia lovos (jam atrodo, kad tai tik vyriškas privalumas :D)

-          Pačiai kalti vinį – kam tada nagingieji broliukas ir tėtukas namie?

Ir žinokit daugiau nieko nesugalvoju... Mūsų tėtukas manau leis daug ką abiem :)

20150521130522-28172.jpg

Kalbant apie bausmes ir paskatinimus, mūsų tėtukas mano, kad jie neturėtų skirtis – fizinių bausmių mes nesiimam, o visa kita turėtų būti vienodai – pasėdėti kur vienam ant kėdutės, savaitė be kompiuterio ar planšetės, viskas vienodai.

O štai apie fizinę vaikų priežiūrą – žinokit mūsų tėtukas jau pradėjo vengti prausti mažylės, matyt dėl tų pačių moteriškų skirtumų :) Aprengti jau irgi šiek tiek privengia, nes ten sako tiek visokių kepuryčių, paltukų megztukų, kojinyčių – baisu ne tą ir ne taip uždėti, bet jei jau reikia suranda ir aprengia taip, kaip jam atrodo ir tikrai ne blogai – suderina kojinytes prie megztuko, ar kepuryte prie paltuko :)))) Bet va prausti jau kažkaip privengia...

Bet mūsų tėtis leidžia suprasti, jog neatrodo jam sudėtinga bendrauti su mergaitėmis, juk jos kartais būna tokios pačios aktyvios ir judrios, klausinėja tų pačių dalykų, kaip ir berniukai. Pamyluoti reikia abu, sako mano vyras, ir aš labai juo didžiuojuosi!

20150521130658-27071.jpg

Geriausias tėtis pasaulyje

Gegužė 2015

TEMA: Kokie pliusai ir minusai auklėjant skirtingų lyčių vaikus?

20150131153035-26463.jpg

PRIZINIS FONDAS

Kas mėnesį vienam iš jūsų padovanosime kvietimą (30 eurų vertės) visai šeimai papietauti restorane FORTAS! 

 20150428212656-92235.jpg

 

Papildomas MK simpatijos prizas  - sauskelnės ULTRA comfort!

lina_baj lina_baj 22. May 2015, 06:40 floryte

Oi kaip smagu girdėti komplimetus...🌷🌷🌷

floryte floryte 21. May 2015, 23:10

Labai gražios nuotraukos, šiltas, nuoširdus straipsniukas 😀. Graži šeima🌷

lina_baj lina_baj 21. May 2015, 15:38 Liucyte

Dėkui! 🌷

Liucyte Liucyte 21. May 2015, 14:19

Gražiai parašyta. Labiausiai patiko vieta, kur apie mažylės rengimą kalbama 😀
Man kažkaip šita užduotis irgi ne iš lengvųjų atrodo. Gan sunku apibrėžt, kas "mergaitiškas" ir "berniukiškas" auklėjimas 😀