Mūsų sveikos odelės  receptukai

Mūsų sveikos odelės receptukai

14. Oct 2014, 18:57 Gintarep Gintarep

 

Nėstumo metu  lankiausi įvairiuose seminaruose ir tokiuose, kaip  odelės priežiūra. Buvo didelė dalis, kaip aš sakau „reklaminiai“, kurių paklausius susidaro vaizdas, jei aš to produkto neįsigysiu- numirsiu. Neįsigijau, ir kaip matote esu gyva.

Tad daug nenukrypus į šoną, atsakysiu,kad mes odelei prižiūrėti naudojame labai minimaliai pirktinų priemonių. 

Mums didžiausi prioritetai: švara, natūralios medžiagos apranga ir gera nuotaika.

 

Drabužių skalbimas ir kt. priežiūra.

 

Stengiuosi kiek galima gyventi natūraliai: drabužėlius  renkamės natūralaus pluošto, skalbimo priemonės – bekvapės, bespalvės pvz. „Bobas“, „Neutral“, drabužėlių beveik nelyginu, nes išlyginti  labiau patrauklūs mūsų akiai, bet ne  odai, tuomet odelei sunkiau  kvėpuoti.

 

Prausimosi priemonės.

 

Kai vaikas atsirado, vonioje  neliko kvapniųjų muilų, šampūnų, prausiklių, juos pakeitė vaikų odelei tinkantys: „Rasa“, „Neutral“ , „Bioderma“. Jie nedirgina odos, neišsausėja ir pan.  Labai mėgstame maudynes vonioje su žolelių nuoviru. Jos mums suteikia kvapą, bei odelei suteikia grožio, sveikatos. Kadangi dažnai mėgstame tokius nuovirus, kaip ramunėlių, lakišiaus, dilgėlių ir. pan., o  kad odelė neišsausėtų nuo nuoviro,  į vandenuką įlašinu keletą lašelių aliejuko lašelių, skirtų kūnui.

 

Masažas

 

Masažas nepamainoma vertybė harmoningo  bendravimo atžvilgiu, tad vakariniai masažai  suteikia  džiaugsmo ir kūnui, ir sielai. Mano dukrelė jau pakankamai didelė, tad masažą atlieku ne tik aš jai, bet ir ji man. Kartais naudojame kūno aliejuką, tad jis neleidžia odelei išsausėti.

 

Kremai nuo šalčio

 

Kremais nepiktnaudžiaujame, bet kartais leidžiame šia prabanga „pasigardžiuoti“. Aš linkusi manyti, kad kremai reikalingi tik šaltuoju metų sezonu.

Kremas mums dar būna „vaistas“ psichologine prasme. Jei vaikas sako, kad jam skauda pilvuką ar. kt. kūno vietą – galima kremuku patepti 20141014185236-91195.jpgir „pagyja“. Tad naudojame tik mistinių galių turinčius kremus arba sviestmedžio tepaliuką.

 20141014185216-22052.jpg

Tinkama mityba

 

Odelė iš  tinkamo maisto gauna reikalingų medžiagų, tad stengiamės subalansuoti mitybą taip, kad oda „pasikrautų“ iš jo, o ne teptis  101 kilogramų visokių kremų, kurie gali iš organizmo pasišalinti bėrimo  ar kitokių ligų ligelių  simptomais.

 

Buvimas kuo daugiau laukutyje

 

Oro ir saulutės vonios mūsų odai tiesiog būtinos. Ir nesvarbu ar lyja, ar sninga.