Mūsų buteliukų ir kitų sterilizavimo būdai.

Mūsų buteliukų ir kitų sterilizavimo būdai.

21. Mar 2014, 13:45

Kaip mes plaudavom buteliukus: jokių specialių buteliukų sterilizatorių prietaisų neturėjom. Plaudavom liaudiškai žinomais būdais.

  1. Virinimas: bent kartą į savaitę išvirindavau. Į katilą pildavau vandens, kol vanduo užvirdavo buteliukus išplaudavau su soda ir gerai su šepečiu ištrindavau po to gerai išskalaudavau, kai jau užvirdavo vanduo dėdavau viską į katilą ir virdavau apie 10 minučių. Svarbu kad visas buteliukas būtų apsemtas. Kai jau išverda atsargiai išimti ir padėti ant rankšluosčio kol visiškai išdžiūs.  
  2. Mikrobangų krosnelė: šį būdą pasiūlė uošviene. Buteliukus atidaryti ir dėti į mikrobangų krosnelę apie 1,3 min. Tokiu būdų sterilizuojant nelieka jokio kvapo ir skonio.

   Šiais dviem būdais ir sterilizuodavau buteliukus, tiutes ir kramtukus. O kadangi aš pientrauki naudojau tik gal 2 savaites tai kaip juos sterilizuoti nežinau, bet manau turėtų tikti tokie pat sterilizavimo būdai kaip ir buteliukam.

   O pavyzdžiui tokių skysčių buteliukam plauti kaip „Nuk“ pas mus mieste nesu mačiusi tokių priemonių o gal ne ten žiurėdavau?  Tad tokių skysčių nenaudojau. O kadangi dabar jau turiu šį skysti buteliukam ir bandžiau kol dar turėjom buteliuką tai turiu pripažinti, kad labai gerai plauna. Likau patenkinta.

       Kadangi mūsų buteliukus išnešė pelytė, tai neturiu kaip parodyti vaizdžiai kaip tai atrodo.  

Bet pridėsiu kaip geriam iš buteliuko. :)

20140321134514-91559.jpg

 

Papasakok, kaip plauni mažylio buteliukus/čiulptukus/indus ir laimėk NUK dovanų!

 

Konkursas tęsis nuo kovo 17 iki 30 dienos.

 


24. Mar 2014, 08:31 dikuza

ne tuščia. 😉

23. Mar 2014, 21:20

Apie ta mikrobange nelabai supratau, tuscia ar su vandeniu dedi?