Žaidžiame su pirštukais - laviname vaikų smegenis ir kalbą

18. Jan 2017, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Žaidimai su rankomis ir pirštais yra ne tik dėl smagumo, bet ir kaip terapinė priemonė, lavinanti mūsų vaikučius.

Kaip teigė ankstyvojo ugdymo studijos „Mamų dainos“ įkūrėja, Pijaus ir Godos mama Inga, yra įrodyta, kad poveikis pirštukams ir delniukams turi tiesioginį ryšį smegenų lavėjimui.

"Galite pabandyti, jei norite tai pajausti - išsitriname visus pirštukus į delnus ir iškart mūsų smegenys suaktyvėja. Arba stipriai paplojame. Jei mes judiname vaikų pirštukus, juos visaip baksnojame, tai turi įtakos ne tik momentiniam aktyvėjimui, bet ir smegenų lavėjimui", - pasakojo Inga.

Mamos dažnai nustemba, kodėl apsilankius pas logopedą atliekami ir pratimai su pirštukais. Bet tam yra paprastas paaiškinimas.

Anot specialistės Ingos, yra tiesioginis ryšys tarp smulkiosios motorikos ir kalbos vystymosi. Kuo daugiau mažyliai atliks smulkių judesiukų su pirštukais, tuo sklandesnė bus kalba, tuo jie anksčiau pradės kalbėti.

Kitas žaidimas yra skirtas pačiupinėti pirštukams, žinoma, su daina - po vieną pirštuką iš eilės. Patariame čiupinėti visą mažylio pirštuką - nuo pagalvėlių iki pat apačios. Svarbu - pažaidus su viena ranka, pažaidžiame būtina ir su kita.

Tad nepamirškime dainuojant judinti pirštukus, rodyti judesius ir taip lavinti nuo pačių mažiausių iki paaugusių vaikučių.

O visas šias daineles galite rasti VIDEO siužete.

Smagių žaidimų!