Mokomės ir per pusryčius!

Mokomės ir per pusryčius!

24. Aug 2012, 08:00

Sveiki! Ar kada susimąstėte, kiek skiriate laiko savo vaikučiams? Nors jau seniai girdėta, kad neva per dieną su vaiku praleidžiama apie 7 min., tai manau, tikrai nėra tiesa.

 

Net jei abu tėveliai dirbantys, juk rytinis kėlimasis, valgymas, ruošimasis taip pat gali būti pravartus bendravimui, vėliau grįžus iš darbų, darželių ir mokyklų, taip pat namų ruoša gali tapti bendru šeimos pasibuvimo kartu laiku. Kadangi su sūnum būname namie dviese ir tėtis dirba, savaitgaliais grįžta, tad lavinimosi pamokėles atliekame dviese, vėliau tėtis grįžęs stebisi, kiek naujų dalykų sužinojo, kokių raidžių išmoko, ką naujo sumeistravo sūnus.

 

Tad jau pasakojome, kaip sekasi mokytis raidelių, tad ir toliau tęsiame mokymąsi, jo neapleisime ir kai pradės eiti į darželį, nes mano nuogąstavimu, Kajus greičiausiai papuls į mažųjų grupę, nes jam dar nėra 4 metų, o dauguma jo grupės vaikučių jau virš keturių.

 

Nors, kol vyko tvarkymo darbai jo grupėje, mažuosius prižiūrėjo vyresniųjų auklytės, tad auklėtojos pastebėjo, kad jam būtų daug geriau papulti su vyresniaisiais ir tobulėti toliau, nes mąstymas pažengęs, deja, lauksime rugsėjo ir tik tada sužinosime, kas ir kaip. Tad mokomės, ruošiamės.

 

O dabar papasakosime, kaip kasdieniniai ritualai gali tapti lavinantys. Kad ir pusryčių ruošimas. Šiek tiek fantazijos ir įprasti blynai (juos Kajus labai mėgsta) gali virsti RAIDĖMIS, o kad būtų smagiau, dar „nupaišome“ ir linksmesnių formų blynų. Tai išties daug laiko neužima, o vaikui tai smagi atrakcija valgyti raides – blynukus.

 

Dabar juk apstu ir sausų pusryčių raidelių, skaičiukų, makaronų, jų kaina tokia pat, kaip ir įprastų, užtat nauda dviguba – taip ir mokomosi. Ruošiamės įsigyti knygutę, kai jų mokės visą raidyną, pradėsime jungti raideles skiemenukais.

 

Kadangi aš pati skaityti išmokau tik pirmoje klasėje, nelankiau paruošiamosios klasės, buvo sunkoka, kol įvyko „persilaužimas“, po to skaitymas tapo mėgiamiausia pramoga, tad kadangi sūnus nori pats mokintis, padėsiu jam ir savo mėgstamas pasakas, tikimės ims skaityti kur kas anksčiau.

 

 

 

Kitas mūsų užsiėmimas – kompiuteris, tiesa, nors Kajui tik 3 m. ir 7 mėnesiai, jis jau seniai žino, kur reikia įsijungti filmuką, kaip įsijungti kompiuterį, bet rimtesnių užsiėmimų jam prie kompiuterio neleisdavau iki šios vasaros. Kompiuteris - toks daiktelis, dėl kurio dažnai kyla aršios diskusijos tarp tėvų.

 

Kol vaikas mažas, tikrai tokie daiktai nėra reikalingi, tačiau mes leidžiame jam žaisti kelis žaidimus, kurie lavina atmintį, moko formų ir spalvų. Šie žaidimai greičiausiai yra daugelyje kompiuterių. Tai įprasti Microsoft žaidimukai.

 

Tad vienas jų, kur žmogeliukui reikia parinkti akis, nosį ir burną. Pas mus nėra „rankinės“ pelės, valdoma pirštukais, keletą kartų pabandė ir puikiai sekasi. Mąsto, dėlioja ir džiaugiasi, kai žmogeliukui veidas tinka.

 

 

 

Kitas žaidimas – virtuvėlė. Ten pagal pateiktą pyrago pavyzdį reikia pasirinkti pyrago formą, ir toliau pagal spalvas įdarą, viršų ir papuošimą. Taip prisimena spalvytes, formas.

 

 

 

Ir dar vienas žaidimas, kuris vertingiausias - reikia užverstuose paveikslėliuose rasti vienodas poras, juos atverčiant. Kajus išties turi gerą atmintį (kuo deja, negali pasigirti mama), tad žaidimas jam puikiai sekasi.

 

 

 

Taip pat kompiuteryje atvertus naują lapą, prašau paspausti atitinkamas raides, kas taipogi padeda jų mokytis.

 

 

Tad tokie mūsų užsiėmimai, kurie padeda žengti į priekį ir tobulėti. Sėkmės ir išradingumo visiems!

 

 

Kajus ir mama

 

Kaip jūs lavinate ir ugdote savo mažylį?

Pasidalinkite savo patirtimi, parašykite apie lavinimo ir ugdymo žaidimus.

PROJEKTAS „Augame kartu su Huggies Super Dry: papasakokite, kaip lavinate vaikučius ir laimėkite puikias dovanas

24. Aug 2012, 16:34

Nuostabią mamytę turi berniukas 😀 👍 🌷 🌷 🌷

24. Aug 2012, 09:38

saunuoliai

24. Aug 2012, 08:58

as siuos zaidimus nesenai pati labai megau, gera pramoga 😃😃😃😃😃😃😃. o blynai tai nuostabus 😀 saunuoliai jus abu 😀

24. Aug 2012, 08:18

Isvis turbut dabar pasaulyje dazniausiai pykciai del kompiuterio buna😃 bet jeigu tik pavyksta su vaiku susitarti, kad tik tam tikra laika ir tam tikra zaidima zais tai manau tikrai smagu😀 🌷 🌷 🌷