Mokantis vaikščioti svarbu ir tai, kuo mažylis aprengtas ar apautas

Mokantis vaikščioti svarbu ir tai, kuo mažylis aprengtas ar apautas

10. Aug 2011, 07:30

Kada mažylis pradės vaikščioti, priklauso nuo jo paties, kada jis pats parodys iniciatyvą. Visgi verta išklausyti ir specialistų nuomonės  šia tema.

 

Kai Mamyčių klubui teigė sanatorijos "Pušyno kelias" kineziterapeutė Kristina Bliūdžiuvienė, jeigu mažylis, sulaukęs 16 mėnesių, dar nepradeda vaikščioti savarankiškai, manoma, jau vėluoja tokio vaikučio vystymosi raida.

 

Ar būna, kada mažylis pradeda per anksti dėlioti žingsnelius? Jei nėra jokių raumenų tonuso padidėjimo ir vaikas tai daro pats, nereikia nerimauti, kad pradėjo vaikščioti per anksti. Vieni tai pradeda nuo 8-9 mėnesių amžiaus.

 

Jei vaikutis, rodos, atsistojo per anksti, tuomet taip pat reikėtų žiūrėti, ar jūsų šeimos nariai irgi stovėjo anksti – jūs pati, ar jūsų mama, tėtis ar vyras.

 

SVARBU! Žingsnelių mokymosi procese svarbu ne tik saugi aplinka, bet ir svarbu atsižvelgti į tai, kuo mažylis aprengtas. Svarbu, ar niekas jam netrukdo judėti. Tad labai svarbu, kad būtų patogios sauskelnės, patogūs drabužėliai ir avalynė!!!

 

Tad neskubėkite apauti batukų – kuo daugiau leiskite vaikščioti basam ir nuogam.

 

Kuo ypatingos mažųjų vaikščiotojų sauskelnės Huggies® Little Walkers:

 

- šios kelnytės yra plonesnės ir siauresnės – kad su jomis kūdikiui būtų kuo lengviau judėti!

 

-su super elastingu juosmeniu ir puikiai priglundančia nugarine dalimi, puikiai sugeba sugerti drėgmę – o tai leidžia mažyliui jaustis sausam ir laimingam!

 

-minkštuose šonuose yra daug kartų užsegami lipdukai – kad pakeisti sauskelnes būtų lengva!

 

-sauskelnės puikiai sugeria skystį – kad kūdikis galėtų ilgai vaikštinėti ir saldžiai miegoti

 

-sauskelnės papuoštos mielais Mikės Pūkuotuko ir jo draugų piešinėliais – kad kiekviena diena būtų smagesnė.

 

DĖMESIO! Rugpjūčio 16 – 29 dienomis parduotuvėse „Maxima“ X, XX ir XXX pirkite didelę Huggies® Little Walkers® sauskelnių pakuotę ir nemokamai gausite šauniuosius mažųjų krepšinio sirgalių marškinėlius!!!

 

{smallpic:1}

laurora laurora 10. Aug 2011, 09:40

manoji 9 men.savarankiskai pradejo vaiksciot. buvo ziemos metas, tad nuogos niekaip nepalaikysi. dazniausiai budavo su pedkelnytem ir kokia trumpa silta suknute ar megztuku. kad kojytes neslydinetu, apmaudavau kojinytem, kur ant pado guminiai burbuliukai budavo.