Mitybos režimą reguliuoja alkis

Mitybos režimą reguliuoja alkis

18. May 2012, 08:00

Kaip sako specialistai, kartais reikia leisti vaikučiui šiek tiek praalkti, kad būtų atstatytas mitybos režimas. O ką jūs apie tai manote?

 

Pasak vaikų ligų gydytojos Rūtos Zuokienės, yra išskiriami trys pagrindiniai taisyklingos mitybos režimo principai:

 

Pirmasis principas – mitybos reguliavimas, t.y. valgyti reikia kasdien tuo pačiu metu, nes organizmas jau iš anksto pasiruošia pasisavinti maistą.

 

Antrasis principas – fiziologiškas maisto kiekio išdėstymas per parą. Vaikams rekomenduojama valgyti 5 – 6 kartus per dieną.

 

Trečiasis principas – laikytis racionalios mitybos principų kiekvieno valgymo metu. Vadinasi, renkantis produktus kiekvienam valgymui, reikia išlaikyti tinkamą baltymų, riebalų, angliavandenių santykį, t.y. kiekvienam valgymui rinktis produktus iš įvairių produktų grupių.

 

Gydytoja pataria tėveliams vaikučiui duoti kuo įvairesnį maistą. Valgyti kuo daugiau įvairių daržovių, uogų ir grūdinių produktų.

 

Apetitą slopina dažnas valgymas nedidelėmis porcijomis.

 

"Jei Jūs savo vaikeliui tarp maitinimų duodate pagraužti džiūvėsėlių ar duonos, gal kelis šaukštelius jogurto ar kito maistelio, tokiu būdu kūdikis numalšina alkį, todėl po to gali blogai valgyti pietus ar vakarienę", - aiškino gydytoja.

 

Tarp maitinimų galima duoti dažniau tik vaisius ir sultis. Mitybos režimą reguliuoja alkis. Tad jei vaikas bus praalkęs, panorės valgyti ir košės, ir sriubos ir pan.

 

Ar laikotės šių mitybos principų?