Mažylis pažįsta pasaulį I dalis - mano patirtis

Mažylis pažįsta pasaulį I dalis - mano patirtis

19. Jan 2015, 16:35 lina_baj lina_baj

Nusprendžiau papasakoti savo dvigubą patirtį: su pirmuoju gyvenau daugiabutyje, 4 aukšte, su antruoju vaiku gyvenam kotedže.

Ar mano daugiabutis buvo pritaikytas kūdikių vežimėliui – manau ne, nes lifto nebuvo – teko tampytis su vežimu, laiptinės durys nerakinamos, taigi palikinėti laiptinėje už durų, ar apačioje – labai labai rizikinga. Pirmomis dienomis darydavau taip – greitai greitai nuleidžiu vežimėlį laiptais žemyn iš 4 aukšto, tada užbėgu atgal ir pasiimu lopšiuką su vaiku (rizikinga taip pat, nes gali „nuvaryti bomžiukai“, bet sukdavausi greitai), grįžtant iš lauko buvo kiek sunkiau, nes mažasis kartais jau verkdavo, tai greitai užnešdavai jį su lopšiuku į viršų ir palikdavau verkiantį (o skaudanti širdie!) ir lėkdavau užtįsti vežimėlį.... Vėliau atšilo oras, tai ratus palikdavau automobilyje ir jau kiek ramiau eidavome į lauką. Žodžiu išbandymai buvo rimti, bet tikrai stengdavausi eiti į lauką kiekvieną dieną. Kai mažylis paaugo ir jau sėdėjo, tada rinkausi kuo lengvesnį vežimėlį ir jau galėdavau nusinešti jį vieną ranka, išsiruošimas į lauką tada tikrai palengvėjo.

Žinau, kad daug kas gyvendami daugiabutyje vaiką išstumia miegoti į balkoną, man šio atveju, deja, nepasisekė, nes vežimas buvo gana nemažas , o balkonas nedidelis, su ne itin plačiomis durelėmis ir jis paprasčiausiai neįsisukdavo į balkoną, taigi, šiuo atveju irgi namas nelabai draugiškas mažiesiems.

O su antruoju vaiku jau gyvename kotedžiuke, iš kurio mažąją galiu tiesiog išstumti iš kambario į terasą, be to galiu laikyti vežimėlio ratus garaže, todėl į lauką kartais išeiname ir kelis kartus per dieną, jau nekalbant apie tai, kad nereikia tampytis su savimi to viso sunkaus vežimėlio (mes jo nepakeitėme ir turime tą patį gana platų ir sunkų, bet už tai su pripučiamais ratais ir gerais amortizatoriais).  Tiesa, vienas minusas yra - vežimukas nepravažiuoja pro koridorių  į lauką, nes tiesiog nepratelpa pro apstatytus baldus, taigi vežimėlis išdidžiai leidžia laiką salone prie lango :)

Skirtumas tarp daugiabučio ir nuosavo namuko akivaizdus, bet mes mamos dėl vaikų padarome viską...

20150120131513-45570.jpg