MAŽŲJŲ PLAUKIKŲ MOKYKLA: nejaugi viskas?

MAŽŲJŲ PLAUKIKŲ MOKYKLA: nejaugi viskas?

03. Sep 2013, 11:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vasara baigėsi, o su ja ir šis projektas. Vandens parkas Latvijoje Līvu Akvaparks uždaromas kasmetinei profilaktikai, o po to jau užsiėmimų nebebus.

Labai jau mums gaila palikti pasiplaukiojimus baseine su sūneliu. Per tuos du mėnesius mes su Miša labai pripratome prie vandens, prie vandens parko ir prie trenerės Julijos.

Paskutinėse pamokose sūnų ypač sudomino kamuolys. Jis pats suaglvojo, kad mėtant kamuolį į viršų, nukritęs ant vanddes jis visus smagiai aptaško. Taip jis ir žaidė vandenyje su juo. Suviliodama kamuoliu Julija jį vedžiojo po visą baseiną, kad jis dar labiau atpalaiduotų kojytes plaukdamas.

 20130903103743-10660.jpg

Paskutiniame užsiėmime Miša trenerei sugalvojo parodyti viską, ką jis išmoko per tą laiką ir dar daugiau. Nei iš šio, nei iš to, jis pamanė, kad pats gali nerti. Žinoma, ten kur negilu. Įsibėgėjo ir šoko į vandenį – vieną kartą ant kelių, kitą - ištiesęs rankomis į priekį. Pakyla banga ir jis patenkintas, tad kartoja dar ir dar kartą.

20130903103820-56793.jpg

Vienoje iš pirmųjų pamokų Julija vienam berniukui rodė įvairius pratimus – krokodilą ir krabą. Vaikams tai žaidimas, o iš tiesų tai puiki treniruotė rankoms ir kvėpavimui. Aš visuomet tai rodžiau sūnui, tačiau pačioje pradžioje jis tik atsiguldavo vandenyje, bet iškart atsikeldavo. O paskutinėje pamokoje jis pats staiga sumanė plaukti – ėmė mataluotis rankytėms ir taškytis kojoms. Kaip mums sakė trenerė, tai didelis žingsnis į priekį mokantis iš tikrųjų plaukti.

Šį pratimą geriausia daryti nuo seklumos ir plaukiant į gilumą. Ir visą laiką judinti rankas viena po kitos. Kai jau vaikas nebesieks dugno, šis refleksas padės išsilaikyti vandenyje.

20130903103911-60923.jpg

Laikas nepastebimai pralėkė, tad laikas atsisveikinti. Paskutiniai patarimai, palinkėjimai. Miša norėjo padėkoti Julijai ir džiaugsmingai pats jai įteikė gėles baseine. Jaudinanti akimirka.

20130903103934-29944.jpg

Ačiū Mamyčių klubui už tokią galimybę, Līvu Akvaparks už puikų baseiną, Huggies už maudymosi sauskelnes ir, žinoma, trenerei Julijai už visas plaukimo pamokas.

Mišos plaukimo pamokų išvados:

-nebebijo vandens

-laisviau jaučiasi vonioje

-dievina dušą

-pats įbėga į baseiną iki kaklo

-pats džiovinasi plaukus

-žino, ką reiškia nerti

-aktyviai taškosi ir nebijo, kad purslai užtykš ant veido

-atsipalaiduoja baseine

-išmoko dirbti kojomis

-išmoko vaikščioti rankomis po dugną

Patarimai tėvams:

-svarbiausia nebijoti ir tikėti vaiku

-bet kokie užsiėimimai, atliekami su meile – į naudą vaikučiui

-neversti vaiko nieko daryti

-maudantis vonioje dažniau taškytis ir pilti ant galvos vandenį

-mokyti vaiką iškvėpti ir įkvėpti orą. Mokyti pūsti, pvz į laivelį vonioje

-tėvai, mokykitės patys nusiraminti ir šypsotis. Vaikai viską jaučia

-pratimas vonioje – vesti nosies galiuku vandens paviršiuje, rašant raidę „O“

-atminkite, kad bet kokie pratimai vandenyje – puiki grūdinimosi priemonė.

Ačiū visiems, kas skaitėte ir buvote kartu.

Daša ir Miša

Projektą remia:

20130717221648-75237.jpg