MAŽŲJŲ PLAUKIKŲ MOKYKLA: mokomės vandenyje daryti "raketą"

MAŽŲJŲ PLAUKIKŲ MOKYKLA: mokomės vandenyje daryti "raketą"

16. Aug 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Sveiki! Norime pasidalinti naujais pasiekimais baseine. Nors ir ne viskas vyksta labai sklandžiai. Apie viską nuo pradžių.

Kaskart, kai važiuojame į Līvu Akvaparks, sūnus Miša šaukia „Ulia Ulia“ (plaukimo trenerės vardas Julija). Svarbiausia, kad jam patinka šitie važiavimai į vandens parką.

Dabar jis jau daug ką daro pats. Kol aš persirengiu, jis pats nusimauna basutes, stengiasi persirengti pats. Apsimauna specialias maudynių kelnaites HUGGIES® Little Swimmers® ir bėga į dušą.

20130815212428-48747.jpg

O po to mes einame pas Juliją. Pirma, kas sūnus daro – paima iš jos krepšio guminius žiedus ir pats įmeta į vandenį.

Aš visada stengiuosi paimti sūnų už rankų ir pamažu eiti į baseino gilumą, kad jis priprastų prie vandens ir atsimintų, kad mes čia plaukiojame. Po to jį paleidžiu prie kranto ir bandau išmokyti pagulėti vandenyje.

Labai puikus darbas grupėje. Su mumis užsiėmime dalyvauja dar vienas berniukas, kuriam sukaks treji (Mišai bus dveji). Ir jis jau su akiniais nardo trenerės padedamas. Ir Miša tai mato, nori pakartoti, ką daro tas berniukas.

Šiuo momentu pati silpniausia mūsų vieta – kojos. Jų jis niekaip nenori atpalaiduoti. Julija parodė pratimą „raketa“. Kai priplauki su vaiku prie bortelio, jo kojytes atremi į jį ir skaičiuojant „vienas du trys“, leidi atsispirti ir nuplauki su juo kaip „raketa“.

20130815212510-77888.jpg

Kojų ir nugaros atpalaidavimui yra dar vienas puikus pratimas – plaukiojimas ant guminio „vamzdžio“. Jis ugdo pasitikėjimą vandenyje, nes rankos kūno neliečia, tad jis laikosi tik ant šio "vamzdžio".

20130815212534-86518.jpg

Kitame bloge papasakosiu apie nardymo subtilybes ir Mišos pasiekimus šioje srityje.

Šeštos ir septintos pamokos baseine išvados:

-Miša įsisavina pratimą „raketa“

-Susipažįsta su plaukiojimu ant „vamzdžio“

-Su malonumu plauna galvą duše.

Namų darbai:

Mankštinti kojas, perrengiant atlikti lengvą masažą ir dažniau šokinėti.

Daša ir Miša, Maminklub.lv

Projektą remia:

20130717221648-75237.jpg