MAŽŲJŲ PLAUKIKŲ MOKYKLA: mokomės nardyti

MAŽŲJŲ PLAUKIKŲ MOKYKLA: mokomės nardyti

22. Aug 2013, 13:02 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ir štai vėl nauja savaitė – mūsų užsiėmimai baseine Līvu Akvaparks jau tapo mėgstama tradicija. Nardymas – pats sudėtingiausias, bet labai svarbus įvykis mūsų pamokose.

Praktiškai kiekvieną pamoką mokomės nardyti. Pradžioje tik taškėmės vandeniu veiduką, po to traukėme žiedus iš vandens. Maudynių metu, kai laikydavau sūnų Mišą ant rankų, visuomet keičiau gylį – tai jį aukščiau pakeldavau virš vandens, tai įleisdavau giliau.

Kitas žingsnis – ėmėme Mišą mokinti sulaikyti kvėpavimą. Kiekvieną kartą jis trenerės Julijos mokomas rodydavo, kaip reikia nerti. Viskas buvo puiku ant kranto, tačiau vandenyje kiek kitaip.

Pirmąkart jis nėrė, mums skaičiuojant „vienas du trys“. Tačiau kitus kartus vos pradedant skaičiuoti „vienas du…“, jis jau rėkdavo „ne“ ir kabindavosi už kaklo.

Taigi, nutarėme mokinti jį kitokiu būdu sulaikyti kvėpavimą – tai žaidimas „balionėlis“. Mes kartu įkvepiame giliai orą ir laikome išpūtę žandus – tada orą iškvepiame. Kaskart stengiuosi, kad jis ilgiau sulaikytų kvėpavimą.

Julija visą laiką kartoja: „nepamirškite, kad jis gali nustoti progresuoti, tad nereikia iš jo tikėtis labai daug“.

Kaip bebūtų, mes pamažu stumiamės į priekį:

1 etapas: sulaikome kvėpavimą ir perspėjame apie panerimą

2 etapas: viską atliekame užtikrintai ir šypsomės

3 etapas: ranka prilaikome vaiko galvą ir „vienas du trys“ – neriame (reikia žiūrėti, kad vaikas neatloštų galvos atgal, kitaip per nosį pateks vanduo).

4 etapas: vaikui išnėrus būtinai jam nusišypsokite, galite ir pati panerti.

20130822130057-18610.jpg

Paskutinėje pamokoje mes su trenere Julija dirbome kartu. Aš sūnui rodau, kaip sulaikyti kvėpavimą ir pučiu jam į veidą, o Julija panardina jį po vandeniu ir šiek tiek su juo paplaukia. Tuomet aš ištiesiu ranką jam po vandeniu ir kartu su Miša išneriame.

Kiekvienu bandymu mums pavyksta vis geriau ir geriau, bet dar anksti kalbėti apie tikrą nardymą.

Dar ką išmokome – Miša, nelaikant jo rankomis, pats įsikimba į bortelį, po to pasileidžia ir įsikimba į kitą bortelio vietą. Jam tai labai patinka.

20130822130144-84734.jpg

Kiekvieno užsiėmimo metu Miša žaidžia su įvairiais vandens žaislais. Kap sakė trenerė pačioje pradžioje, svarbiausia mokantis plaukti mažyliui - tai reguliarus režimas, pasitikėjimas mama ir veiksmai be jokio spaudimo.

20130822130205-58926.jpg

Aštuntos ir devintos pamokos išvados:

Miša pamažu įsisavina nardymą

Miša išmoko judėti palei bortelį

Auga abipusis sūnaus ir mamos pasitikėjimas vandenyje

Iš dušo kabinos nebegalima išprašyti

Namų darbai:

Mokomės sulaikyti kvėpavimą

Mokomės žaisti „balionėlį“ kuo ilgiau

Daša ir Miša, Maminklub.lv

Projektą remia:

20130717221648-75237.jpg