MAŽŲJŲ PLAUKIKŲ MOKYKLA: kartok paskui mane!

MAŽŲJŲ PLAUKIKŲ MOKYKLA: kartok paskui mane!

30. Aug 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

„Mamyčių klubo“ Latvijoje mama Daša toliau pasakoja apie sūnelio Mišos pasiekimus baseine.

Sveiki! Kaip ir ankstesniuose bloguose, šiame irgi papasakosiu apie kojas, tiksliau, apie jų sustiprinimą.

Kai Miša apsiprato vandenyje, mes ėmėme dirbti ta linkme, kad atsipalaiduotų jo galūnės. Pirma, jis paleido rankas nuo mano kaklo ir galėjau jį horizontaliai paguldyti vandenyje. Nugara ir kojos vis dar įsitempusios. Iki tol, kol į mūsų užsiėmimus neatvyko tėtis. Jis vyriškai su sūnumi pakalbėjo, paaiškino ir tai „suveikė“. Ypač principas „daryk kaip tėtis“ ir šį pratimą pavadino „fontanas“, kai kojomis gulėdamas makaluoji po vandens paviršių ir purslai tykšta į visas puses.

20130830101105-64643.jpg

Būtent nuo šio pratimo tapo matomas progresas. Sūnus ne visada prisimena apie kojas, kad reikia jas atpalaiduoti, tačiau išgirdęs „fontanas“, ima jomis linksmai taškytis.

Iš dušo jis pats jau bėga į baseino patalpą ir įlenda į vandenį iki kaklo ir jau pasiruošęs plaukti. Tiesa, nardyti jis nenori. Kai tik perspėju, kad nardysime, jis praveria burnytę ir purto galvą. Tačiau nors du kartus per tas 45 minutes mes vis tiek bandome panerti.

20130830101143-62590.jpg

Norint pripratinti vaiką panerti, reikia dažniau jam aiškinti, kad vandenį geriame tik iš puoduko, kad nei baseine, nei vonioje negalima jo nuryti. Tam, kad vaikas labiau atsipalaiduotų ir nebijotų vandens, yra toks pratimas – nosytės galiuku vedame per vandens paviršių rašydami raidę „O“.

20130830101205-39758.jpg

Kai basene mes trise, Miša ima spekuliuoti, kad tėtis šalia. Tuoj kas – jau prašosi jam ant rankų. Tėtis pradžioje jam pasiduodavo, po to ėmėsi kitos taktikos, tačiau kaip bebūtų, kai tėtis šalia, užsiėmimas tampa sunkesnis, nes blaškomas vaiko dėmesys.

Į kitą pamoką Līvu Akvaparks jie važiavo jau dviese ir vyriškai susitvarkė. Miša ptas persirengė, ėjo į dušą, po to į baseiną. Viskas pažįstama ir įdomu.

10 ir 11 pamokos baseine išvados:

Miša išmoko dirbti kojomis

Pats įbėga į baseiną iki kaklo

Namų darbai:

Vonioje vesti nosimi po vandens paviršių rašant raidę O

Dažniau vonioje gultis ant nugaros

Daša ir Miša, maminklub.lv

 

Projektą remia:

20130717221648-75237.jpg