MAŽŲJŲ PLAUKIKŲ MOKYKLA: Atsipalaiduokime!

MAŽŲJŲ PLAUKIKŲ MOKYKLA: Atsipalaiduokime!

08. Aug 2013, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Sveiki visi. Šiandien jums papasakosiu apie mūsų su sūneliu Miša pasiekimus baseine. Sakau „mūsų“, nes kiekvienas užsiėmimas – tai mūsų abiejų darbas. Mes mokomės kvėpuoti, jausti vienas kitą, pasitikėti ir atsipalaiduoti. Atsipalaidavimas – būtent tai, kas šiame etape mums svarbiausia.

Pirmasis pažintinis etapas – jau praeityje. Su pasitikėjimu irgi maždaug viskas gerai. Dabar sūnus mokosi atsipalaiduoti vandenyje, atkabindamas rankutes nuo mano kaklo, palengvindamas viršutinės kūno dalies darbą. Nors kai laikau jį už pažastų, jaučiu, kaip jo rankutės dar nori apkabinti mano kaklą.

Čia į pagalbą ateina įvairūs guminiai pagalbininkai – jam labai patinka banginis ir antytė. Kai rankutės laiko šiuos žaislus, jis labiau atsipalaiduoja.

20130808173217-52044.jpg

Su kojomis reikalai kol kas prasti. Kai Miška ant pilvo vandenyje, kojas iškelia į viršų ir visai nenori jų judinti. O ant nugaros vandenyje visai dar nenori gulėti, nervinasi. Kaip sako trenerė Julija, nereikia versti tai daryti.

Šių užsiėmimų pasiekimai – sūnus plaukia su Julija. Ji traukia jį per vandens paviršių, tai ant pilvo, tai ant nugaros, įspėdamas, kad dabar bus vertimasis. Dažnai žaidžia žuvytėmis, jis jai atsako šypsena.

 20130808173258-49856.jpg

Ketvirtame užsiėmime vėl bandome mokytis nardyti. Kol kas jam tai nelabai paitnka, bet nesipriešina. Svarbiausia nepamiršti perspėti, kad bus panardintas.

Pamokų metu praėjus 15-20 minučių Miša jau prašo valgyti ir rodo į išėjimo pusę. Nežinau, ar tai stresas, ar šiaip jis mažai pradėjo valgyti, ar papračiausiai supranta, kad tai būdas išvengti plaukiojimo. Tad į baseiną pasiimu sūrio gabaliuką, duonos ar sausainį, tad po kelių kartų jis nustojo prašyti valgyti.

Antra, kas mane suneramino – virpanti mėlyna lūpa. Trečiame-ketvirtame užsiėmime tai tapo ryškiai matytis. Nors kūnas šiltas ir jis šypsosi. Pastebėjau, kad tai susiję su jo nevisišku pasitikėjimu vandenyje ir kai jis pat nejuda, o jį traukia per vandenį.

Julija patarė nepanikuoti ir kiek anksčiau baigti užsiėmimus. Tuomet bėgame palįsti po šiltu dušu.

Užbėgsiu įvykiams už akių – dabar prie vandens jis priprato ir lūpa nebevirpa.

Atsirado mūsų tam tikri ritualai. Jis kaskart vis ilgiau praleidžia laiko duše. Leidžia išplauti galvytę. Tada suvynioju į didelį rankšluostį ir nešu į persirengimo kamabrį.

Kol aš persirenginėju, jis pat sau džiovinasi plaukus. Kaskart kartojame šiuos veiksmus ir jis jau prie jų pripranta. Jam ėmė patikti.

 20130808173420-67679.jpg

O prie išėjimo mūsų visuomet laukia mėgstamas desertas. Ledai!

20130808173441-82387.jpg

Tai, manau, geras grūdinimasis – baseinas ir ledai.

Ketvirtojo ir penktojo užsiėmimų išvados:

-atpalaiduoja viršutinę kūno dalį

-plaukioja su trenere

-su malonumu plauna galvytę duše.

Namų darbai:

-Kai plauname galvytę vonioje, mokyti pūsti orą ir sulaikyti kvėpavimą „vienas, du trys“

-Treniruotis atsigulti vonioje ant nugaros, taškytis kojomis (kad jos atsipalaiduotų)

Daša ir Miša,

Maminklub.lv

Projektą remia:

20130717221648-75237.jpg