Mažoji damutė Elbė Emilija

Mažoji damutė Elbė Emilija

18. Mar 2014, 09:51

1. Mano vardas Elbė Emilija ir man jau 1 metukai ir 7 mėnesiai. Jeigu pastebėjote - mano vardas labai retas, bet man jis patinka ;) Vardą Elbė sugalvojo mama, kai manęs dar pilvukyje nebuvo. Tada mamytė ir tėvelis svečiavosi Hamburge, Vokietijoje bei plaukiojo laivu po Elbės upę. Mamytė tėčiui užsiminė, akd jeigu kada turės mergaitę - pavadins Elbė ;). Kai aš gimiau nebuvo net kito pasirinkimo - pavadino Elbė. Antrąjį vardelį Emilija davė tėtis, kadangi mano proprosenelė ir dar proproprosenelė buvo vardu Emilija ;) 

2. Aš gimiau 39 savaitę, Vilniuje Antakalnio ligoninėje.

3. Mano tėvelių vardai Lina ir Vidmantas. Abu tėveliai yra patenkinti savo vardais ir nenorėtų jų pakeisti, nes vis dėlto juos rinko jų mylimi tėveliai.

4. Iki paskutinės akimirkos tėveliai nežinojo, kas gims- berniukas, ar mergaitė. Kai gimiau aš - jie buvo be galo laimingi, kadangi gimiau sveika bei graži :)

5. Žinoma, kai buvau mamytės pilvelyje - įsivaizdavo kokia aš busiu, kaip augins, kaip auklės - bet viskas vyko palaipsniui, viskas savo tvarka ir eiliškumu. manau buvo ir sunkesnių dienų, kai tėveliams neduodavau miegoti, bet aš moku tai atpirkti savo šypsena ;)

6. Su manimi tėveliai susitvarkė kuo puikiausiai. O problemų manau kils tada, kai paaugsiu ;) 

7. Pirmąjį savo vežimėlį "paveldėjau" iš savo mylimiausios pusseserės Frėjos. Šiuo vežimėliu važinėjau iki 9 mėnesių. Tada mamytė ir tėvelis pirko daug lengvesnį ir funkcionalesnį vežimėlį-skėtuką, kurį lengva pakelti. Spalva vežimėliui nedarė jokios įtakos - svarbiausia praktiškumas. 

8. Kadangi tėveliai iki paskutinės akimirkos nežinojo, kas gims - pradžioje turėjau visokiausių rūbelių: ir melsvų, ir neutralių, ir rožinių. dauguma rūbelių gavau iš pussesrės, kuri už mane vyresnė 1 m. 2 men., todėl dabar daugiau turiu raudonių, rozžinių rūbelių. bet tėveliai tikrai nėra iš tų, kad pirktų tik tokios splavos rūbelius.

9. Taip, turiu ir specifinius mergaitiškus žaislus. savo pirmąją lėlę-kūdikį gavau iš krikšto mamos per šias Kalėdas. Labiausiai patinka nurengti ir aprengti lėlytę, bei ją myluoti. turiu ir kelias mašinėles - tai mano tėčio "palikimas".

10. Visai neseniai pradėjau lankyti darželį, todėl jau ir draugų turiu nemažai. Bet geriausias draugai yra kaimynai Miglė (3 metai) ir Mykolas (5 metai). taip pat turiu draugę Gerdutę ir laukiu kada užaugs bei galės su manim žaisti, nes dabar jai tik 8 mėnesiai. 

11. Pakolkas sesučių/broliukų neturiu, bet tikiu, kad tikrai turėsiu. Mamytė turi brolį, o tėvelis sesę. 

12. Mano tėveliai su savo tėveliais sutaria puikiai. skambinasi kiekvieną dieną ir tariasi, kaip mane auginti, pasakoja, ką išmokau per dieną ir pan. Važiuojame aplankyti savaitgaliais - kartais netgi palieka su močiute ir dieduku.