Mažiau ašarų su NUK buteliuku

Mažiau ašarų su NUK buteliuku

09. Feb 2014, 21:57

Sveiki :)

Jau kelios dienos kaip bandome naują buteliuką NUK ir, sąžiningai pasakysiu, esame patenkinti visi trys: Kajus, mama ir tėtis.

Visų pirma apie tai, kaip vyko mažylio maitinimo procesas iki NUK. Naudojome mes Canpol babies buteliukus. Įprasti, su paprastu žinduku, ir be jokių ten technologijų mažinančių diegliukus. Kaip pirmą kartą tapusiems tėvams jie nepasirodė neprasti, o prie tokio tipo žinduko leliukas jau ligoninėje buvo pripratęs. Tačiau greitai jie parodė savo kokybę... Pirmiausia įskilo plastikinis žiedas, jungiantis žinduką su buteliuku, tad maitinant mažylį tiek pienas tiek mišinukas pradėdavo lašėti. Taip maitinimo procesas tapo nepatogus, nemalonus. Antra - vaikui ryjant maistą, dažnai pasigirsdavo gurgesys skrandyje, o iškart po to ir vaiko klyksmas. Žindukas buvo skirtas naujagymiams, lėtos tėkmės.

Na, o dabar apie NUK :) Pirmas dalykas į kurį atkreipiau dėmesį gavus buteliuką - detalių tvirtumas. Na šio tikrai dar niekas neįskilo ir neįskils dar manau tikrai ilgai ir tikrai matosi jog padaryta kokybiškai. Nors buteliukas platesnis nei ankščiau minėtį, tačiau maitinti iš jo žymiai patogiau, spalvos neryškios, todėl bent jau kol kas mažylio dėmesio nuo valgymo ir aplinkos tyrinėjimo neatitraukia. Žindukas... Va čia jau teko mokytis ir man ir mažyliui juo naudotis, kol visgi perpratom tai kuria puse pasukus bėga geriau. Tad pirmas maitinimasis nors ir be ašarų iš jo truko beveik valandą... :D Vėliau mažylis ėmė reikšti nepasitenkinimą dėl to, jog reikia daugiau "padirbėti". Bet nieko, priprato. Taip, dabar vietoje 15min, tenka valgyti bent 30 min. Na tai naktį šiek tiek nėra malonu, tačiau vietoj to vaikas bent nerėkia iš skausmo dėl burbuliukų skranduke. Ir nors iki šiol buvau skeptiškai nusiteikusi prieš įvairių firmų reklamuojamus produktus "ale" mažinančius pilvo putimą ir maniau jog tai tik triukas kainai išpūsti, tačiau dabar matau jog visgi tokie gaminiai veikia. Kajus tikrai tapo ramesnis, diegliukai ir skrandžio skausmai kankina mažiau. Galiu sau leisti vaistukus nuo diegliukų naudoti vis rečiau. Gal tik vienas dalykas su šiuo buteliuku padėtų labiau, tai koks nors ryškesnis žinduko pažymėjimas, kad būtų aišku kurią pusę žinduko reikia padėti vaikui ant liežuvėlio. Štai naktį, kad neišbudinčiau mažylio net nedegu kambaryje šviesos, nes praktiškai pakanka apšvietimo iš gatvės. Taip pat tai praverstų ir jei pirmą kart tektų buteliuku maitibnti tėčiui, o mamai būtų pasimiršę pasakyti, kaip tai daryti geriau.

Tai štai kaip mums sekėsi :) Verta įsigyti :)