Maudomės kartu

Maudomės kartu

04. Aug 2017, 13:31 Ever Ever

Auginant vaikus dažnai ištinka kuriozinių situacijų. Pamenu pirmus tris sūnaus gyvenimo mėnesius maudynės asocijavosi su tikru košmaru. Mūsų mažylis klykdavo, jeigu tik bandydavome jį išmaudyti. Jau buvau pradėjusi galvoti: „Ok, galiu ir nemaudyti, užaugs, norės eiti į pasimatymą, tada ir nusipraus“. Bet vieną vakarą šio darbo ėmėsi bočius. Nežinau kokiu būdu jie vyriškai susitarė, tačiau po šių maudynių mūsų kančios pasibaigė. Mažylis pagaliau atrado maudynių džiaugsmą. Jam taip patiko maudytis, kad augant tampa vis sunkiau jį ištraukti iš vandens.

Šiemet yra mūsų antroji vasarą. Pernai su maudynėmis viešose vietose buvo gana sudėtinga. Kadangi mašinoje nėra taip jau lengva mūsų mažylį nulaikyti, rinkomės šalia mūsų esantį Balžio ežerą. Ežeras visai smagus, vanduo tyras, gražūs vaizdai, šalia persirengimo kabinos. Taip pat mėgstantiems vandens sportą, įrengtas vandenlenčių parkas. Minusai - labai daug žmonių ir sudėtinga rasti smėliuotą vietą įsikurti.

20170804132200-79993.jpg

Maudynės buvo tikrai smagios, tačiau besitaškydamas mažylis prisiragavo ežero vandens ir tada visą naktį kankinomės su skaudančiu pilvuku. Daugiau vyro taip ir nebeįkalbėjau važiuoti prie ežero, nes jis man atsikirsdavo įvairių mikroorganizmų gyvenančių ežere pavadinimais ir jų sukeliamų ligų pavadinimais.

Šiemet orai mūsų nelepina, tai naujai atrastomis maudynių vietomis taip pat per daug pasididžiuoti negalime. Tačiau mes abu su vyru esame kilę iš Klaipėdos, gal todėl mums pats artimiausias ir mieliausias yra mūsų Klaipėdos paplūdimys.

Taigi yra kelios paprastos taisyklės, jeigu norite gerai praleisti laiką prie jūros.

1.    Išsirinkite tinkamą vietą. Vaikystėje niekaip nesuprasdavau, kodėl reikia vaikščioti pusvalandį po kopas, renkantis vietą, juk smėlis visur vienodas. Dabar, kai auginu pati mažylį, suprantu, kaip svarbu išsirinkti vietą, kad nebūtų per karštą ar per šaltą, kad kopos šiek tiek užstotų vėją ir žinoma, kad būtų šalia jūra. Tuomet nereikia net skėčių nuo saulės.

2.    Užkandžiai ir gėrimai. Kaip gi be jų. Grynas oras vos tik atvažiavus vilioja atsidaryti užkandžių dėžutes.

3.    Kuo mažiau daiktų. Kuo mažiau daiktų, žaislų, tuo lengviau pasinerti į pramogas. Dažniausiai žaidžiame su tuo ką randame. Todėl grįžtame prie pirmojo punkto, kaip svarbu išsirinkti tinkamą vietą

Mūsų šeimos mylimiausi paplūdimiai:

1.    Olandų kepurė. Ši vieta žavi, savo miško takučiu. Einant juo atrodo, kad eini pasakos miškeliu ir tuoj išlys koks miško elfas pasisveikinti. Paplūdimyje nemažai akmenukų, daug įlankėlių kopose.

20170804132646-42662.jpg

2.    Neįgaliųjų paplūdimys. Šio paplūdimio didžiausias pliusas įrengta žaidimų aikštelė vaikams. Tiesa, norintiems į ją patekti, teks susimokėti du eurus.

20170804132923-12608.jpg

3.Karklės paplūdimys. Šis paplūdimys labai gražus, nes čia rasite ne tik švaraus smėliuko, bet ir nuostabaus grožio akmenukų, kurie vaikus tikrai nukels į neišsemiamus žaidimų klodus. Taip pat paplūdimyje galima atrasti įlankėlių, kuriuose vanduo būna įkaitęs ir ramiai galima leisti vaikučiams pliuškentis.

20170804133046-44947.jpg

Smagaus laiko ir jums prie jūros :)

Vytulka Vytulka 05. Aug 2017, 09:07

Pažiūrėjau ir užsimaniau prie jūros😀👍❤