Margarinas, sviestas ar riebalų mišinys?

Margarinas, sviestas ar riebalų mišinys?

07. Nov 2010, 08:30

Ką naudojate kasdieniame savo ir vaiko racione - margariną, sviestą ar riebalų mišinį?

 

Juk mūsų parduotuvėse toks didelis pasirinkimas to, ką galima užsitepti ant duonos arba pagardinti košytę. O gal vaikučio mityboje naudojate sviestą, o sau tepatės margariną, ar atvirkščiai...

 

Gal žinote, kas sveikiau ir naudingiau? Sakyčiau, sviestas krizės metu yra beveik prabanga.

 

Ką jūs perkate iš šių produktų?

08. Nov 2010, 09:10

Robke didelis ACIU tau uz tokia issamia informacija

07. Nov 2010, 22:30

Aš naudoju sviestuką, naminį arba pirktinį sūnui gardint maistui, o pati mėgsti šiek tiek sūrstelnantį margariną, kurio mažiausias procentas riebalų + su vitaminais, nors nei vienas parduotuvėj esantis sviestas ar margarinas nėra natūralūs - pridėta daug konservantų ir pan. Radau šiek tiek naudingos informacijos praėjsuio mėnesio COSMO žurnale:

SVIESTAS
Nauda: jame yra lauro rūgščių, kurios saugo žarnyną, vitaminų B, D, E ir K, būtinų organizmo funkcijoms palaikyti. TAČIAU: per daug sočiųjų riebalų - daugėja ir cholesterolio, o druskos perteklius didina riziką susirgti širdies, inkstų ligomis. Tad geriausia naudoti tik nesūdytą sviestą ir po nedaug.
MARGARINAS
Nauda: yra polinesočiųjų rūgščių, riebaluose tirpių vitaminų, B grupės vitaminų, širdžiai naudingo augalų sterolio. TAČIAU gaminant margariną augalinis aliejus perdirbamas, į jį dedama konservantų, dažiklių, hidrogenizuotų riebalų, sukeliančių choresterolio šuolius. Tad geriausia rinktis minštesnį margariną be hidrogenizuotų riebalų.
ALIEJUS
Nuda - gausu cholesterolį mažinančių ir širdžiai naudingų monosočiųjų riebalų rūgščių. Antioksidantai ir polifenolis saugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų, o organizmą nuo senėjimo bei chroniškų ligų. TAČIAU svarbiausia jo neperkaitinti, nes susidaro hidrogenizuoti riebalai.

Tad man atrodo geriausia duoti kaimišką sviestuką, o mažyliam maistą gardint alyvuogių aliejuku.

07. Nov 2010, 19:42

mes vartojam kuo naturalesni sviestam,todel,kad ten pieno riebalai,tikrame svieste jų turi būti 80–90 proc.Maragarine yra labai nemazai maisto priedu todel jo nesirenku,o skaitydami etiketę atminkite, kad augaliniai riebalai – tai ne tas pats, kas augaliniai aliejai, o du skirtingi dalykai.

07. Nov 2010, 19:09

as naudoju margarina,vyras riebalu misini,na o mazajai sviestukas,arba alyvuogiu aliejus

07. Nov 2010, 18:29

mes naudojam sau margarina o vaikui tik sviesta 😀

07. Nov 2010, 18:05

tik sviesta naudojam 😀

07. Nov 2010, 15:59

as tik sviesta

07. Nov 2010, 15:41

geriau alyvuogiu aliju det nei sviesta😀

laurora laurora 07. Nov 2010, 14:45

su vyru valgom margarina. manajai dar anksti duot papildoma maista. nezinau, ka ateity jai desiu i koseles. galbut sviesta

07. Nov 2010, 13:42

o jus manot juk ir svieste nera visokiu priedu? pabandykit istirpinti rokiskio ,,namini" sviesta, vieni riebalai, grynas aliejus issilydo,o kur tikras namie darytas sviestas.

07. Nov 2010, 13:12

naudojam tik sviesta 😀

07. Nov 2010, 11:02

nevalgau nei svieto, nei margarino nepatinka man netepu nieko ant duonos😀 seniau vyras tik tepdavosi bet dabar ir jis jau atprato...

07. Nov 2010, 10:34

Mažylei košeles gardinu tik alyvuogiu aliejuku natūraliu, o patys visada tik natūralų sviestą valgome, tai ir jai toks bus 😀

07. Nov 2010, 10:19

Sviesta valgome visa seima, negaliu pakest margarino, o ka jau kalbet apie riebalu misini..

07. Nov 2010, 08:56

mes patys nevalgome ,na nebent labai retai,tad vaikui nupirkti sviesto ne problema 😉 sviesta perku naturalu is turgelio sveriama,jis tikrai daug pigiau iseina nei supakuotas PC