Mano draugas labai pavydus

Mano draugas labai pavydus

30. Dec 2011, 09:00

Jei ir Tu nori ko nors paklausti psichologės ar kitų specialistų, rašyk savo istoriją ar klausimą el.paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt

 

Būsima mamytė Greta (gigute):

 

Sveiki, laukiuosi, gyvenu su draugu, sutariame labai gerai, jis nuostabus žmogus, labai džiaugiasi, kad bus tėvelis, rūpinasi manimi ir mūsų ateitimi. Tačiau jo pavydas ir įtarumas yra nevaldomi – jei pasisveikinu su su kokiu pažįstamu, draugas tuoj ima kamantinėti, kas jis, kodėl sveikinuosi ir panašiai.

 

O feisbuke kai pakomentavau vienos draugės nuotrauką, kažkoks nepažįstamas vyras įkyriai pradėjo kibti, todel kilo toks juoko formos konfliktas, o mano draugui paklausus, su kuo bendrauju, aš jam bandžiau viską paaiškinti, bet jis nesiklausė, pradėjo įtarinėti, kad jis naujas mano vaikinas, kad man jis nereikalingas.

 

Aš supykau ir iki dabar nesikalbu su juo, gal galite man patarti, ką daryti? Juk negaliu atsiriboti nuo viso pasaulio vien todėl, kad mano draugui vaidenasi, kaip turėčiau reaguoti į tokį jo elgesį? Kaip jam paaiškinti, kad myliu tik jį ir jokių kitų mam nereikia? Labai bijau, kad ši problema nutrauks mūsų santykius ir liksiu vieniša mama.

 

Pataria psichologė Vika Aniulienė:

 

Laba diena,

 

Pirmiausiai turėtumėt pati ramiai išdėstyti savo draugui. Ir geriausiai ribas apsibrėžti santykių pradžioje.

 

Kaip tai padaryti, tai jau kiekvienos poros reikalas, vieni ramiai laiškelius, žinutes pasirašo, beje, tai labai geras būdas, nes jūs išdėstote savo visas mintis, esate nepertraukiamas ir išlieka ramios emocijos, bent jau niekas balso nekelia.

 

Kitos ardosi, drąskosi, pykstasi. Dar kitos ignoruoja visas problemas ir atsimerkia tik tada, kai tos problemos būna didesnės už galimybę jas išspręsti. Svarbiausiai pokalbyje ne įrodyt savo tiesą, svarbu ne tai, kad „aš teisi, o tu klysti“, bei parodyt savo poziciją.

 

Pateikiu interpretaciją, kaip kalbėčiau aš, bet aš nepretenduoju į tiesą, svarbu yra likti suprastai:

 

"Taip, gal taip negerai, aš suprantu, kad tu galbūt nesaugiai jautiesi, kai aš bendrauju su kitais vyrais, bet pasaulyje beveik pusė žmonių yra vyrai ir aš tikrai su jais bendrausiu.

 

Patinka tau tai ar ne, aš gyvenu tarp vyrų, aš esu moteris ir man patinka jų dėmesys. Tikrai nepulsiu bėgioti nuo kiekvieno į mane pažiūrėjusio ir bijoti, ką tu gali pagalvoti. Nei vienas mes nežinome, ką galvoja šalia esantis žmogus, gal ir baugu susimąsčius, bet man nesvarbu, ar tu mane myli ir ar esi man ištikimas, man svarbu mano įsitikinimai – aš tave myliu ir su tavim turėsiu mažiuką stebuklą, kurio laukiu, esu tau ištikima. Ir iš tikro visai nesvarbu tuo tiki ar ne, svarbu, kad man jaustum tą patį".

 

Gražaus laukimo :)

 

Psichologės kontaktai:

vika.aniuliene@gmail.com

Mob. 8 654 49445