Mamų patirtis: migdyti kartu ar atskirai?

Mamų patirtis: migdyti kartu ar atskirai?

30. Nov 2011, 00:00

Yra tam tikrų vaikučio auginimo aspektų, į kuriuos vienareikšmio atsakymo nepateiks joks specialistas.

 

Vienas iš tokių klausimų - apie vaikučio migdymą. Kalbant apie naujagimio ir kūdikio miegą tėvams iškyla du svarbiausi klausimai:

 

1. Migdyti vaiką jo lovytėje ar kartu su tėvais didžiojoje lovoje?

2. Migdyti vaiką tame pačiame kambaryje, kur ir tėvai, ar geriau atskirame, jo kambaryje?

 

Pateikiame "Mamyčių klubo" mamų patirtį  ir nuomones, išsakytas mūsų forume, telieka jums priimti teisingą sprendimą. Tema forume

 

„Sūnui metukai, jis miega savo lovoje, mes – savo, bet viename kambaryje, tikrai nenoriu jo apgyvendinti atskirai“ (uditaa)

 ***

„Mes su vyru vis pamąstom, kada jau dukrytę kraustyti į atskirą kambarį. Jai dabar 9 mėnesiai, tai turbūt dar ankstoka? Ji naktim nevalgo, bet dabar kita problema, dantukai dygsta, tai, matyt, lauksim, kol visi užaugs, ji gerai miegos, tada kraustysim į atskirą kambarį. Gal kai bus virš metukų...“ (alinute84)

 ***

„Aš guldysiu atskirai, kai nebeatsibudinės naktį valgyti. Dabar jam metukai, bet jis net šalia miegodamas atsikelia paverkti kelis kartus, jam, matyt, norisi, kad kas priglaustų, nes kai prisiglaudžiu, iškart nurimsta. Bandžiau jo lovelėj keletą kartų migdyti, bet tai buvo bemiegės naktys, nes šokinėjau prie lovytes kas pusvalandį ir stovėdavau po 5 min. kol užmigdavo“. (mamytejulyte)

 ***

„Manau, kad vaikas nuo pat gimimo turi miegoti savo lovytėje, nebent tik kai neramus ar blogai jaučiasi, tada šalia“ (monita)

 ***

 „Nuo pat gimimo reik guldyt atskirai. Gali miegot ir tam pačiam kambary, tačiau atskiroj lovoj“ (laura)

***

 „Tikrai labai blogai darot, kad guldote pas save mažylius, iš savo patirties sakau, vaikas sau ramiai miegodavo nuo pat gimimo lovytėj ir jokių bėdų nebuvo. Kai pradėjau pas save guldyt rytais, tai kaip priprato, nebenori nei savo lovoj miegoti, nei atskirai“. (linacka)

 ***

„Mano nuomone, nuo pat gimimo jis turi miegoti savo lovytėje. Jei aš nemiegu su juo, tai dar nereiškia, kad nemyliu jo. Po to būna didelis vargas pripratint vaikiuką miegot atskirai. Turiu pažįstamą, kuri su vaiku miegojo iki 8 metų, niekaip negalėjo atpratinti“ (monde) .

 ***

 „Aš miegu su mažuoiu, būna, kad atsibundę randam dar ir dičkį įsikorusį į mūsų lovą su visa antklode. Kartais smagu visiems kartu miegoti“. (mamitukas777)

***

 „Kai ateis laikas, tada ir iškelsim į kitą kambarį, žiūrėsim pagal situaciją, kaip reaguos... Manau, kiekvienas vaikutis individualus ir būtent tokio limito nėr..“ (sweetheart).

 ***

Mūsų Arnutis gerai miega savo lovytėj nuo 4 mėn, tik kartais reikdavo naktį ateiti jį paversti ant šoniuko. Dabar jam 9 mėn. ir kuo geriausiai miega savo lovytėj, jau neimu pas save į lovą. Kartais dėl dantukų būna irzlus, tai reikia keltis kelis kartus per naktį“. (arnutis)

 ***

 „Mano mažylei už kelių dienų bus 10 mėnesių ir jau pora mėnesių ji miega vaikų kambaryje kartu su savo vyresnėle sesute, kuriai yra 7 metukai. Nors ir dygsta dantukai, jokių bėdų nėra. Taip anksti pratinam, nes turim patirties. Didelių bėdų turėjom su vyresnėle dėl to, tai su mažyle tokių nebus. Čia tik tėvelių reikalas ir apsisprendimas, nuo kada jų mažyliai bus migdomi savo kambarėliuose“ (stelpa)

 

Kuriam pasisakymui pritari Tu?

 

 

30. Nov 2011, 15:10

as uz tai kad atskirai migdyti vaika savo lovytei vaiko.

30. Nov 2011, 14:06

as nuo gimimo guldziau y lovyte miegoti sededavau salia ir ziuredavau kada uzmigs ir nakty tas pats budavo, pamaitinu r iskarto y lovyte, kaip ir renita labai bijojau uzmigus prispausti ar vyras kad versdamasis neuzgautu. dabar jis zmiega musu lovoj ir perkeliu y lovyte, tik y ryta kai vyras keliasi y darba tada pasiimu pas save nes noriu ilgiau pamiegot 😃 atskiro kambario neturim jam bet jei turetumem tai jau pratinciau miegoti atskiram kambary.

30. Nov 2011, 13:42

nuo gimimo migdom tik loveleje, giminej buvo atveju, kaip mama pervargus imigo ir uzspaude kudiki 2 men, vien del to baisiai bijojau miegojimo istisai salia..

30. Nov 2011, 11:26

dukryte su mumis vienoje lovoje miegojo 2 menesiukus,o paskui perkelem ja i jos lovyte ir iki siol miega visada tik savo lovytej 😀 jai dabar metukai 😀

30. Nov 2011, 11:24

musu karalaitis uzmiega su mumis,tada perkeliam i jo lovyte...as negaleciau naujagimio iskart guldyti atskirame kambaryje,man tai labai ziauriai skamba...bet cia kiekvienos seimos apsisprendimo reikalas😀

30. Nov 2011, 11:14

mes savo dukryte migdom drauge su savim, loveleje ji neismiega ir nepamiega gal todel kad nuo gimimo miega su mumis o tik 5jos menesi gavom lovyte ir buvo vargas ja migdyt atskirai, dabar nebemigdom, miega su mumis😀

30. Nov 2011, 10:55

mes su savo dukrele megojom venoj lovos ir tik pries pora savaiciu pradejau guldyt i lovele,kuri stovi prie pat musu lovos.Dukrai dabar 1metai ir 8men.O i atskira kambari dar negreit pratinsim.

30. Nov 2011, 10:19

a mano sunelis,jau nuo 8 menesiuku iskeltas i savo kambati.o nuo gimimo miega savo lovyteje,iki 8 menesiu miegojo su mumis kambaryje.aisku jo kambaris yra salia musu.jam jau 1.2 metukai,bet uz tat jisai uzmiega pats,nereikia jo nei supt,nei but salia.ji paguldau i lovyte ir jau po 5min kambary jau tyla.

30. Nov 2011, 10:16

Mano mergyte kartu su manim miegojo kazkur iki 9 men, kadangi zindziau. Veliau po truputi pradejau pratinti miegoti lovyteje. Dabar jai 1 m. ir 3 men. miega savo lovyteje kitame kambaryje viena. Dazniausiai ismiega visa nakti, tik tenka aprengti 3 sliauztukus, nes spardosi taip, kad uzkloti nera vilciu 😀

30. Nov 2011, 09:36

Mano sunus nuo pat gimymo miega atskirai,bet tam paciam kambari.