Mama Elžbieta: Po dviejų savaičių sėkmingo sėdėjimo ant puoduko – protestas

Mama Elžbieta: Po dviejų savaičių sėkmingo sėdėjimo ant puoduko – protestas

31. Aug 2013, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mamos elzbieta8779 situacija:

Sveiki. Savo mergaitę supažindinau su puoduku apie 9 mėn. Rimtus mokymus pradėjom po pirmo gimtadienio. Iš pradžių sekėsi puikiai, beveik kiekvieną kartą pasiprašydavo ant puoduko pati. Bet tai truko kelias savaites. Po to pradėjo stipriai protestuoti ir visai nenorėjo sėsti ant puoduko. Jėga nesodinau, leisdavau padaryti į kelnes arba maudavau sauskelnes. Dabar turim 15 mėn. Kartais pasiprašo, dažnai įvyksta nelaimės, bet dažniausiai tiesiog pati stebiu vaiko elgesį ir sodinu ant puoduko kaip galvoju, kad jau laikas. Kartais priešinasi, kartais noriai sėda. Kaip galvojat, kodėl vaikas taip elgiasi? Gal čia kažkoks taip vadinamas atkritimo periodas? Gal kažką neteisingai darau?

Atsako psichologė Vika Aniulienė:

Visiškai teisingai, aprašėte tiesiog klasikinę situacija, kol veikla nauja, vaikas ja lyg ir užsiima noriai, po šiek tiek laiko persigalvoja, tada seka isterijos priepuoliai, verkimai, žodžiu, visas elgesys rodo - NESĖSIU.

Kodėl taip yra? Na, puodukas yra šioks toks atsakomybės prisiėmimas, rūpinimąsis savimi.

Kai viskas vietoj ir viskuo pasirūpina mama, reikia pripažinti - yra gera ir malonu. Patarti,ką daryt atėjus tam pasipriešinimo periodui aš negaliu, atsakymą turit rasti savyje. Vis tiek praėjus šiek tiek laiko, vaikas noriai pradės sėstis ant puoduko.

Huggies ® Pull-Ups ® sauskelnės-kelnaitės

puikiai padės kiekvienam mažyliui, besimokančiam naudotis puoduku!

20130731221957-26482.jpg

31. Aug 2013, 17:12

Manasis sunus irgi noriai sedo ant puoduko, pagaudavom reikaliuka, viskas klojos gerai bet tai truko irgi tik kelios sav.tada isterijos.viena pazystama pasakojo kad kai tik pradejau sodint jam patiko nes tai jam buvo tarytum zaidimas bet po kurio laiko tas zaidimas pasydare nebeidomus.