Maitinu iš buteliuko

Maitinu iš buteliuko

28. Feb 2013, 08:00

Niekas neabejoja, kad žindymas – geriausias maistas ir vaistas mažyliui, tačiau jei dėl kokių nors priežasčių kūdikis valgo mišinukus, paverskite  jo maitinimą kaip įmanoma intymesniu ir artimesniu.

 

Patogiai įsitaisykite pati ir paimkite į rankas kūdikį

 

Nesijauskite kalta, kad negalite žindyti pati. Jūs savo meilę kūdikiui galite perduoti ir kitais būdais. Prieš maitindama mažylį iš buteliuko, atsisėskite patogiai ir paimkite mažylį ant rankų. Laikykite jį pusiau gulimąja padėtimi, galvytę padėkite patogiai sau ant rankos. Tegul niekas netrukdo šių jūsų  minučių – išjunkite televizorių ir kitus triukšmo šaltinius, atsipalaiduokite. Galite įsijungti ramią ir švelnią muziką, kuri jūsų vaikučio maitinimą pavers maloniu..

 

Glauskite mažylį, maitinimas – ne tik pasisotinimas, bet ir bendravimas

 

Priglauskite vaikutį kūnas prie kūno. Atminkite, kad valgymas – ne tik skranduko pripildymas, bet ir tarpusavio ryšio kūrimas, bendravimas su mažyliui. Tai jūsų ir mažylio akimirkos, kai esate dviese. Išnaudokite laiką prasmingai – kad mama ir kūdikis stiprintų abipusį ryšį, kuris užsimezga vos gimus. Tam, kad vaikutis jaustųsi saugus ir gerai vystytųsi, jam reikia jūsų artumo, prisilietimų, glamonių..

 

Maitindamos iš buteliuko žiūrėkite vaikui į akis

 

Kaip ir žindant iš krūties, taip maitinant iš buteliuko, kūdikis mėgsta žiūrėti mamai į akis, glostyti jos krūtis, žaisti plaukais ar įsikibti į drabužį. Privalumas yra tai, kad maitinat iš buteliuko, šias artumo akimirkas ir proga tvirtinti ryšį su vaikučiu gali patirti ne tik mama, bet ir tėtis ar močiutė.

 

Svarbu!


Jei maitinant iš buteliuko, pienas labai greitai bėga, vaikutis valgo godžiai ir atpila, padarykite pertraukėlę, per kurią palaikykite jį pusiau stačią. Po viso maitinimo palaikykite kūdikį stačią, kol jis atsirūgs.

 

Kaip manote, ar maitinant iš buteliuko galima sukurti intymią atmosferą ir užmegzti tvirtą ryšį su mažyliu?