LINOS blogas: Žaidimai skatina pažinti save ir supantį pasaulį

LINOS blogas: Žaidimai skatina pažinti save ir supantį pasaulį

31. Jan 2013, 08:10

 

3,5 m. Rusnė šią savaitę ir toliau lanko darželį.

 

Laisvalaikiu, kol mūsų neaplankė ligos, mes prisigalvojame turiningų pramogų, tad šiomis dienomis aplankėme Žaislų muziejų, kuriame pamatėme daug įdomių dalykų ir tikrai smagiai praleidome laiką.

Vaidilei vakar suėjo pusė metukų. Mažoji ir toliau sparčiai tobulėja - vis drąsiau ir drąsiau šliaužioja. Padėta ant kilimo, greitai nukeliauja iki sesės žaislų.

 

Jau išdygo ir antrasis dantukas, tad apačioje mažė turi šaunią dantukų porelę. Valgo gerai, netrukus prie bulvės ir moliūgo pridėsiu ir morkytę.

 

Didesnis šios savaitės pasiekimas - mažoji jau abiem rankutėmis užsikabinusi ant lovytės krašto atsistoja ant keliukų. Taigi, kad neįvyktų kokių nors netikėtumų, lovytę nuleidome vienu aukštu žemiau.

 

 

O štai tokią pozą mažoji dabar itin pamėgusi, juk taip kur kas paprasčiau nagrinėti aplinką ir kas joje vyksta (ypač stebėti, ką veikia ir kuo užsiima sesė).

 

Deja, labai gaila, bet prie visų šitų gražių dalykų iš kažkur netikėtai Vaidilei atsirado sloga. Taigi, gydomės.

 

Lavinamieji žaislai ir žaidimai, įvairūs kūrybiniai darbeliai, knygų skaitymas - šiuo metu pagrindinė Rusnę dominanti veikla ne tik darželyje, bet ir namuose. Smagu stebėti, kaip, pasitelkusi savo vaizduotę, ji maitina, sūpuoja ir migdo lėles, žaidžia šeimą, gamina lėlėms ir mums valgyti, taip tarsi atkartodama realų mūsų gyvenimą.

 

 

Vienas mėgstamiausių Rusnės žaislų - virtuvėlė. Čia gimsta begalės mergaitiškų idėjų.

Seni, geri žaislai. Turime ir tokių. Juos labai branginame. Štai puikiai išsaugotas, gal kiek pakrypęs, bet labai mėgstamas mano vaikystės lėlių vežimėlis, su kuriuo Rusnė dabar mielai žaidžia sodyboje. Kaip ji pati sako, žaidžia mamas.

Mano manymu, lavinamasis žaislas turi būti daugiafunkcis, kurį būtų galima pritaikyti įvairiose žaidimo situacijose, kaip antai šis žaislas - tai ne tik šaunus žaidimas, bet ir puiki priemonė mokytis skaičiuoti, pažinti spalvas.

Mažoji Vaidilutė šiuo metu domisi įvairiais barškalais ar čežalais, kurių didžioji dalis yra sesės palikimas arba dovanoti. Vis dėlto šie žaislai labai laikini, greitai atsibostantys. Vieną dieną vaikas jais domisi, kitą, žiūrėk, - jau nebe. Mažajai kur kas įdomesni yra sesės žaislai.

Vaikiškus gintarinius karolius gavome dovanų. Jie lygiai taip pat kaip ir žaislai prikausto dėmesį. Mažajai patinka juos mėtyti, kratyti, žinoma, dėti į burnytę. Netgi yra teigiama, kad šie karoliai turi gydomųjų savybių - palengvina dygstančių dantuką skausmą.

Turime ir lavinamųjų žaisliukų, kuriuos pasigaminome patys. Štai vienas iš jų, kurį tiesiog pasidarėme iš išaugtos kepurės ir sagų.

Vis dėlto kai kada nereikia ir jokių įmantrių ar blizgančių žaislų. Užtenka rodomo dėmesio, kai tiesiog žaidžiame kū-kū ir mamai padovanojama nepakartojama šypsena...

Arba visos kartu piešiame piešinį tėtukui, kuris šiuo metu yra išvykęs. Piešinuką tėčiui siųsime skaipu...

O štai ir piešinukas... Jame, aišku, tėtis ir daug daug saulučių, nes mūsų tėtukas dabar išvykęs ten, kur karšta...

 

Lina

 


KONKURSAS Augame kartu su Huggies Super dry: Rašyk vystymosi dienoraštį ir laimėk prizą!

PRIZAI

Dviems blogų autorėms atiteks - Huggies® Super Dry

 

 

Stebėkite ir dalinkitės savo vaikučių pasiekimais!

 

01. Feb 2013, 11:13

Šaunuolės tavo mažosios 🌷

31. Jan 2013, 20:11

Kokie faini vaikučiai, Linute. O mažytė tai tavo kopija😀

31. Jan 2013, 14:19

grazu 😀 🌷 🌷 🌷

31. Jan 2013, 14:12

Ačiū, mergaitės 😀

31. Jan 2013, 13:16

tavo mergytes supes 👍 😍

Krisliukas Krisliukas 31. Jan 2013, 12:46

šaunuolės 😉

31. Jan 2013, 11:58

Taigi, jeigu ir aš būčiau žinojus, nebūčiau taip veržusis spėti į tą terminą... Bet ta moteris labai geranoriška ir maloni 😀 Bet džiaugiuos, kad va paprastą dieną taip pataikėm ir visame muziejuje buvom tik mes su dukra, nes savaitgalį ir pati mūsų redaktorė sakė, kad daug grupių būna. O tos bacilos dabar visai nevilioja...

31. Jan 2013, 11:41

Na va biciau zinojusi 😀 Na niekotokio 😀 Bus proga apsilankyti ir taip kada 😀

31. Jan 2013, 11:33

Jolita, tai reikėjo paskambinti į muziejų ir pasakyti, kad dabar negalit atvykti, kad tas ir anas, kad esat ne iš Vilniaus, nes ten ta moteris minėjo, kad labai daug grupių perkelia savo apsilankymus... Ir, beje, ji supranta, kad ir koks ten terminas būtų nurodytas tuose bilietuose, lankytojai visada paskutinėm dienom tik suskubs apsilankyti 😃

31. Jan 2013, 11:30

Su begalia progu sveikiname 😀 pradedant antru dantuku,baigiant pASIEKIMAIS 😀 iSTIES LAAAbai faina,kad mamyte isaugojo savo vaiksytes vezima.
Kas liecia zAISLU MUZIEJU, deja mes jo aplankyti negalejom,nes kai sulaukeme kvietimu jie begaliojo vos daugiau nei savaite. Tad Teko perleisti siuos kvietimus,o gaila ,kad ju terminas toks trumpas buvo ... ☹