LINOS blogas: Oi, darželi, labas...

LINOS blogas: Oi, darželi, labas...

05. Sep 2012, 09:00 vaidlina vaidlina

Labas visiems, skaitantiems "naujai iškeptų" darželinukų nuotykius. Jums rašo mama Lina - dviejų išdykėlių mama.

 

Ilgai laukėme TOS dienos - "didžiojo" pirmadienio. Vaikai nekantravo, vis klausė, kada eisime į darželį, ką rengsimės, ką ten duos valgyti ir t.t.

 

O kai atėjo rugsėjo 3-oji, vaikučiai skubėjo į darželį. Net nevalgė pusrytėlių...Sutartu laiku laukiame prie direktorės kabineto. Šurmulys - darželio auklėtojos laksto su popieriais, mamos su vaikais naujokais laukia prie kabineto.. Ir tokia nežinomybė.. Kas bus auklėtoja, kuriame aukšte...

 

Pagaliau direktorė mus pasikviečia į kabinetą ir sako: "Yra šiokių tokių pakeitimų - perrašiau vaikus į kitas grupes. Grupės yra atskiruose korpusuose. Ką darom? Kaip nuvedam vaikus?" Tada netikėtai pasirodo būsimoji Viliaus auklėtoja.

 

Direktorė pasiūlė Vaidmilę nuvesti į Kiškučių grupę, o auklėtojai sako: "Paimkit šitą berniuką už rankos - čia jūsų naujokas". Stebėjausi, jog maniškis drąsus - ne tik ėjo kartu su auklėtoja, bet ir paklaustas, pasakė savo vardą. O Vaidmilutė buvo labai nedrąsi - juk tiek ilgai buvo namuose. Net ašarėlės riedėjo, nes šalia nebuvo mamos.

 

Pabuvę grupėje apie valandėlę, susiruošėme visi į darželio aikštelę - ten vyko naujų mokslo metų atidarymo šventė. Vaikus aplankė kiškis

Pasibaigus šventei, mes išsiruošėme į namučius. Tiesa, dar reikia patikrinti, kas namelyje gyvena

 

Antradienis išaušo jau kitoks. Vaidmilė nuo pat ryto kartojo, jog neis į darželį, nes ten nebus manęs. Kalbėjom ilgokai mudvi.. Darželyje ji jau pusryčiavo ir pietavo, o Viliukas tik pietavo. Abu sakė, jog buvo labai skanu - kepta žuvis su bulvių koše ir burokėliais - jų mėgstamas patiekalas..

 

Tiesa, abiejų vaikų auklėtojos mane "išleido". Viliaus auklėtoja sakė, jog berniukas drąsus, domisi aplinka ir jam neturėtų kilti problemų, jog nėra mamos. Kai atėjau pasiimti, tai sakė, jog truputį verkė, bet puikiai paskui išbuvo visą laiką.

 

Kai pavalgė pietus, atėjau jų pasiimti. Kiti vaikučiai liko miegoti. O mes jiems pasakėm "Ate".

 

Trečiadienį jau abu pusryčiaus ir pietaus. Įspūdžių labai daug. Žodžiu, viskas bus gerai, nes kitaip ir būti negali.

 

Sėkmės visiems naujokams darželinukams

Iki.

 

vaidlina vaidlina 10. Aug 2016, 08:14

Naujas etapas prasidės vėl

Gintarep Gintarep 06. Sep 2012, 18:39

Sekmes vaikuciams, o ypac mamytei .zinau, suprantu,kai sirdele mamytei skauda, jei vaikutis liudi

05. Sep 2012, 11:00

Saunule Linute ir Viliukas su Vaidmile 🌷

05. Sep 2012, 09:42

saunuoliai,smagu,kad tokie drasus vaikuciai 🌷mum tai nekaip sekasi,verkiam darzelyje nors dvi dienas tik po pora valandu laikiau,siandien jau palikau iki pietu,bet oi nezinau sianakt visa nakti blaskes nemiegojo...