Leiskite vaikui įsijausti į skirtingus vaidmenis žaidimo metu!

Leiskite vaikui įsijausti į skirtingus vaidmenis žaidimo metu!

25. Nov 2022, 10:08 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Jūsų mažasis pasaulio tyrinėtojas turbūt jau pareiškė norą, kuo ketina būti užaugęs: autobuso vairuotoju, mokytoju, o gal ugniagesiu ar policininku?

Policininkai ir ugniagesiai daugeliui vaikų yra tikrų tikriausi herojai, todėl šie superherojų žaidimų rinkiniai po kalėdine eglute suteiks daug džiaugsmo bet kuriam vaikui. Beje, ši dovana ne tik suteiks laimės ir juoko, bet ir bus naudinga vaiko ugdymui – leis jam žaisti įvairius vaidmenų ir situacijų žaidimus.

Kuo naudingi vaidmenų žaidimai?

Vaidmenų žaidimas padeda vaikams pažinti juos supantį pasaulį ir geriau suprasti, kaip elgtis įvairiose situacijose. Pavyzdžiui, miesto pakrašty užsiliepsnoja namas. Ugniagesiai skuba į pagalbą! Jie nusileidžia specialiu ugniagesių stulpu, įsėda į gaisrinės mašiną ir, mirksint šviesoms bei kaukiant sirenoms, pro didžiuosius vartus skuba į nelaimės vietą. Sraigtasparnis taip pat pakyla nuo stogo, kad prisijungtų prie misijos. LEGO DUPLO gaisrinės ir malūnsparnio rinkinys (10970) suteikia vaikams daugybę lavinamųjų žaidimų galimybių, kurios padės lavinti smulkiąją motoriką, emocinius ir kitus įgūdžius. Taip pat – tai puikus būdas vaikams sužinoti daugiau apie gaisrų gesinimą jiems tinkamu būdu.

Vaidmenų žaidimai moko vaikus, kaip gyventi visuomenėje ir priimti sprendimus. Nuo pirmųjų gyvenimo dienų vaikas yra visuomenės narys. Metams bėgant, jis susiduria su kitomis socialinėmis grupėmis, tad vaikystėje labai naudinga žaisti įvairius vaidmenis. Tai puiki galimybė paruošti vaiką įvairioms sunkioms gyvenimo situacijoms ir sužinoti, ką daryti, kilus konfliktui ar pasiklydus nepažįstamoje vietoje.

LEGO DUPLO policijos komisariato ir malūnsparnio (10959) rinkinys padės pažinti policijos pareigūnų kasdienybę ir žinoti, kad pavojaus atveju policijos pareigūnas yra sąjungininkas, kuris suteiks saugumą ir palaikymą.

Į policijos komisariato komplektą įeina stumdomas policijos automobilis su mirksinčiomis šviesomis ir sirena. Policijos šunį vaikas gali dresuoti žaisdamas arba budėti sargybos bokštelyje, iš kurio policijos pareigūnai gali stebėti kylantį ir besileidžiantį policijos sraigtasparnį. Statydami ir žaisdami vaikai lavina smulkiąją motoriką, emocinius ir kitus įgūdžius. Įvykių eiga visada yra vaikų rankose, todėl tai puikus būdas mažiesiems daugiau sužinoti apie policijos darbą jiems primtinu būdu.

Vaidmenų žaidimas padės vaikui suprasti save ir kitus, nes, kaip žinia, kasdieniame gyvenime suprasti kito mintis ir jausmus nėra taip paprasta. Įsijautimas į įvairius vaidmenis padeda vaikui suprasti kitų poreikius ir mąstymą. Vaidmenų žaidimas taip pat padeda geriau pažinti save ir ugdo pasitikėjimą būti savarankišku žmogumi. Taip žaisdamas vaikas gali aiškiau pamatyti savo ir kitų skirtumus ir panašumus.