Lauke su vaikučiu: ką dėti į krepšį ir kuo valyti mažųjų rankytes?

26. Apr 2017, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pavasarį taip ir norisi ilgiau pabūti lauke su mažyliu. Ir kol graži diena, mes nieko nelaukusios įsidedame būtiniausių daiktų į krepšį ir traukiame su vaikučiu į lauką. 

Mamyčių klubo laidos vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė, susiruošusi su dukryte Marija Barbora į lauką, nori pasidalinti patirtimi - kokių būtiniausių daiktų reikėtų įsimesti į savo krepšį. Juk neretai būna, kad mes pasiimame kažko per mažai arba per daug :)

20170425211930-45308.jpg

Taigi, vaiko daiktų krepšyje turi būti:

Užkandžiai

Vanduo

Rūbų komplektas

Sauskelnės (mes rekomenduojame tinkančios dydžio Huggies)

Drėgnos servetėlės (įvairias servetėlės išbandžiusios mamos sako, jog geriausios yra Huggies pure ir Huggies natural care su alaviju)

Šiltos kojinaitės

Kepurė

Priemonė nuvalyti čiulptuką

Patiesaliukas pervystymui

Žaisliukai

Aksesuarai.

Kaip vaikai atranda pasaulį? Žinoma, tyrinėdami. Jiems svarbu liesti, čiupinėti, o gal net paragauti kas yra aplinkui. O tuomet ir kyla klausimas dėl higienos  - kaip prižiūrėti jų rankytes?

Pasak šeimos klinikos „ALFA Clinic“ šeimos gydytojos Raimondos Plioplytės, labai dažnai plauti vaikučių rankyčių nereikėtų, nes tik jų pagalba mažieji pažįsta aplinką, tuo pačiu susipažįsta ir su mikroorganizmais, kurie yra aplinkoje. Tačiau bent kartą per valandą ar kaskart susitepus namie bei prieš kiekvieną valgį, mažųjų rankytes nuplauti reikia ir būtinai su muilu.

Būnant ilgesnį laiką lauke, kai pastebite, kad tikrai mažylio rankytės susitepė, patogiausia jas nuvalyti drėgnomis servetėlėmis.

20170425212722-36334.jpg

O jei dar lauke užkandžiaujate, užkandukus mažyliui duokite tik į švarias rankytes.

20170425212733-79775.jpg