LAIŠKAS TĖČIUI

LAIŠKAS TĖČIUI

26. Feb 2015, 11:55

Labas, mano brangiausias Tėveli, Jonai,

Labai noriu parašyti Tau laišką. Esu Mažiukas, dėl to Mamytė užrašys, ką aš Tau noriu pasakyti. Šiandien man net 71 dienos, dėl to jau turiu savo nuomonę apie Tave. Labai labai Tave myliu. Tu mano Šauniausias Tėtis. Noriu savo mažom pėdutėm pratipenti visą savo Gyvenimą iki šiandienos ir parodyt Tau, koks Tu esi Geras.

Tu turbūt jau pamiršai, kaip prieš tris metus bauginai Mamytę, nes baksnojai į kiekvieną sutiktą vežimėlį ir vaiko šypsenėlę, sakydamas – kokie jie laimingi. Net tris metus mes su Tavimi įtikinėjome Mamytę, jog Aš būčiau didžiausias jūsų Džiaugsmas. Turbūt nuo tada mes tapome geriausiais Draugais – Tu, Tėveli, norėjai Mažylio, o aš ieškojau Namų – Šeimos, į kurią ateisiu.

Galiausiai Mamytė nusprendė – kas bus, tas – reikia pabandyti, o aš nedvejodamas pasinaudojau proga ir atėjau. Juk su Mamyte ne taip paprasta – ims ir persigalvos.

Ar pameni, Tėveli, tas dvi juosteles. Aš gerai pamenu Tavo ašaras.

Nuo tos akimirkos mes tapome dar didesniais Draugais – Tu manimi labai rūpinaisi. Su Mamyte eiti į darbelį ir užsiimt jos veikla man buvo ne taip paprasta, bet tu visada nepamiršdavai liept Mamytei išsimiegot. Ar pameni, kaip skambindavai per pietus ir pabardavai Ją, jei Ji nemiegodavo? Nepamenu, jog Mamytė kada nors plautų grindis...

Su baime prisimenu, kai aš su Mamyte sirgome gripu. Aš tada buvau truputį ūgtelėjęs – ryžiaus dydžio, intensyviai augau ir daug darbelio pilvelyje turėjau – pradėjo širdelė plakti, aš jau turėjau daug vidaus organų. Pirmą kartą pasimatėme pas gydytoją – Tu pamatei, kaip plaka mano Širdelė. Pirmąjį vardą davei – Ryžiukas. Labai bijojom abudu, jog mūsų Draugystė gali nutrūkt. Mamytė jautė, jog aš esu labai stiprus ir pažadėjo pavadint mane Ąžuolu. Žinoma, tą pasakė Ji tik man.

Aš kasdieną rodžiau, jog vardas Ąžuolas man tinka – didėjau pagal Tavo, Tėveli, programėlę telefone – augau iki mėlynės, po to iki greifruto, iki meliono ir net iki arbūzo dydžio. Tėtuk, prisimeni – Tu man davei antrą vardą – Bumbsius. Savo vardą aš pateisinau – kiekvieną naktį intensyviai miklinau rankeles ir kojeles.

Tete, aš Tave Myliu, nes Tu su manim buvai kiekviename žingsnyje. Tu kiekvieną kartą bėgai iš darbo, kad pamatytum mane ekrane. Tu manęs nei karto nepalikai vieno su Mamyte – visada kartu ėjai pas gydytoją, visada pasirūpindavai, kad mano maistelyje visokių vitaminų būtų – palepindavai Mamytę savo gamintu maistu. Tu suradai nuostabiausius baldus man. Mes abu Vyriškai ištvėrėme, kai Mamytė buvo pikta, ir Jai nieko nesakėme – Tu Ją pabučiuodavai, o aš pabumbsėdavau pilvelyje.

Tėveli, Tau būna liūdna, kai pagalvoji apie mano Močiutę. Sakai, jog Ji manęs nepamatė. Tu klysti. Kai aš buvau pilvelyje - aš buvau su Tavimi, kai Tu su Ja atsisveikinai, bet aš buvau ir su Ja. Juk mano galios daug didesnės – aš buvau ir Čia ir Ten. O kas yra „Ten“, Tėveli, Tu nepameni, nes esi jau didelis. Mes su Močiute apsikeitėm vietomis. Tu esi teisus – Ji su Seneliu dabar sėdi ant debesėlio ir kūrena abu pypkę.

Tėtuk, o Tu pameni, kai aš atėjau su Tavimi susipažinti. Tu buvai labai išsigandęs. Galiu  drąsiai teigti, jog Vyriškai atsilaikei. Ir virkštelę kerpant rankos nedrebėjo, ir neleidai manęs pervežt – pats ant rankų atnešei į palatą. Visada tikėjai, jog man geriausias maistelis yra Mamytės pienelis. O sauskelnės – tai tik Tavo reikalas. Ir iki šiandienos – jos yra mudviejų su Tavimi reikalas – jų dydį ir minkštumą renkamės mudu.

Tėtuk, o Tu kartais būni ypač juokingas. Žinai kada? Ogi  tada, kai naktį keliesi mano kelnytes keisti. Ypatingai paryčiais – toks būni užtinęs, bet šypsaisi. Mamytė to nemato, Ją paliekam miegoti. O mudu einam keist kelnių.

O!  Žinai, kas man dar labai labai patinka? O gi mūsų draugiškas naktinis knarkimas. Mamytė per vidurį, man tenka Jos kairė ausis, Tau dešinė, ir pavarom. Nelabai Mamytė supranta mūsų Draugystės Naktinį duetą...man už ausies timpteli, Tau už nosies, bet mums vistiek būna smagu.

Ak, Tu mano Tėveli. Tu pats šauniausias esi, aš Tave labai myliu.

Prašau, išmokyk mane trijų Dalykų, kuriuos kasdieną matau Tavyje:

1.     Nuoširdžiai besąlygiškai Mylėti šalia esančius Artimuosius

2.    Niekada nepraeiti pro skurstantį Žmogų

3.    Iš visos Širdies stengtis dėl savo tikslų – tiek Šeimoje, tiek Darbe

 

Su didele Meile, Ąžuolas Jonas

26. Feb 2015, 15:42

Fantastika 😀 ..visa trijulė fantastiška 😀

ausryte12 ausryte12 26. Feb 2015, 12:47

Labai nuoširdus atviras laiškas! 🌷😀