Kūrybinga, praktiška, šiuolaikiška: rašyk vaiko vystymosi dienoraštį

Kūrybinga, praktiška, šiuolaikiška: rašyk vaiko vystymosi dienoraštį

04. Aug 2014, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Nėštumo metu stengiamės pasidaryti nors vieną fotosesiją atminimui. Juk šis laikas gali ir nepasikartoti. Taip pat ir su mažyliu: jis auga ne dienomis, o valandomis, ir vystosi taip sparčiai, kad tai galime pastebėti tik tai fiksuojant: filmuojant, fotografuojant ar aprašant.

Pirmaisiais metais vaiko gyvenimo ritmas keičiasi kardinaliai, tas rasti laiko rašyti dienoraštį kasdien ar kas savaitę apie tai, kaip jis vystosi, nėra lengva. Bet įmanoma! Svarbi jūsų motyvacija ir noras.

Tai tik dabar jums atrodo, kad nieko nepamiršite, prisiminsite kiekvieną smulkmeną, bet...Pamiršite. Nes ateis kiti, dar ryškesni įspūdžiai.

Rašykite vaiko dienoraštį sau ir savo mažyliui, juk kaip po to jam užaugusiam bus įdomu sužinoti, kas buvo, ką ir kada sugebėjo, kai buvo mažas. Tikras romanas. Didelis pasakojimas tik apie jį. O ir jums bus įdomu po daugelio metų paskaityti, kaip vaikas vystėsi.

Taigi, nuspręsta: rašome savo vaikučio vystymosi dienoraštį! pažymėkite jo amžių, datą, jo sugebėjimus, pomėgius ir pačius ryškiausius įvykius.

Kaip ir tai darysite? Rinkitės!

SĄSIUVINYS-BLONKNOTAS-DIENORAŠTIS

20140708153251-55919.jpg

Perkame sąsiuvinį prekybos centre, knygyne ar kanceliarinių prekių parduotuvėje ir aprašome kasdien tai, kas jums įdomu ir naudinga.

DIENORAŠTIS-KNYGA

20140801213845-20304.jpg

Knygynuose gausu įvairių nėštumo dienoraščių šablonų ir vaikučio iki metų vystymosi dienoraščių-albumų. Rečiau pasitaiko ikimokyklinukų vystymosi dienoraščių.

KOMPIUTERIS

20140708153212-92520.jpg

Jeigu nesinori rašyti ranka į sąsiuvinį ar albumą, dienoraštį galite rašyti kompiuteryje: susikuriate atskirą aplanką ir kas vakarą ar rytais parašote ryškiausius prisiminimus apie vaikučio sugebėjimus, vystymąsi.

Interneto-puslapis

Jeigu yra įgūdžių ir norisi kažko didingesnio, susikurk atskirą internetinį puslapį ar blogą ir kasdien jį pildyk taip, kaip tau norisi.

Portalas tėvams

Dar vienas variantas - rasti jau veikiantį portalą tėvams, kuris sutiks publikuoti tavo vaikučio vystymosi dienoraštį. Jeigu norisi rašyti visavertį vystymosi kalendorių su paaiškinimais, nuotraukomus, dalinantis patirtimi, klausiant patarimų, tai puikus variantas, pvz. Mamyčių klubas :)

20140801221518-58465.jpg 

 

Jeigu norėsite paskui atsispausdinti savo dienoraštį, tam yra specialus pasirinkimas. Naudokitės!

Ir atminkite, kad mažylio vystymosi dienoraštį galite pradėti vesti nuo bet kokio amžiaus. Tiesiog pradėkite jau DABAR! Sėkmės!

Ar jūs rašėte ar rašote šiuo metu vaikučio vystymosi dienoraštį?

04. Aug 2014, 11:01

Kolkas albumai stovi nerušiojami 😃 Pasižymiu reikšmingas datas, pirmuosius kartus 😀 Reik prisėsti deramai pildyti 😀