Kuriame Rugsėjo 1 -osios tradicijas

Kuriame Rugsėjo 1 -osios tradicijas

31. Aug 2011, 07:00

Kaip puiku, kai šeima nuo mažų dienų turi savo Rugsėjo pirmosios tradiciją. Vienintelę ir nepakartojamą...

 

Rugsėjo pirmosios tradicijų gali būti įvairiausių. Tai priklauso nuo šeimos norų, fantazijos ir galimybių. Siūlome keletą iš jų:

 

*Rugsėjo pirmosios proga laikytis tradicijos kasmet kepti tą patį pyragą ar tortą. Kadangi dabar - obuolių sezonas, tai gali būti firminis mamos obuolių pyragas (jei ką - receptų pluoštas yra "Mamyčių klubo" receptų skyrelyje).

 

*Visa šeima kiekvienais metais eiti į tą pačią kavinę, piceriją ar restoraną šventinių pietų. Tai turėtų būti tokia vieta, kur dažnai nesilankote ir kurioje galima pajusti puikią šventinę nuotaiką. Šiuo atveju tai turėtų būti labiau vaikų pasirinkimas. jeigu jūsų mažylis nevalgo sušių ar nemėgsta kinų virtuvės, tikrai netempkite jo į tokias kavines.

 

* Kiekvienais metais fotografuoti rugsėjo pirmosios proga su gėle rankoje. Jei laikotės tradicijos, kad tai - kardelis - tebūnie (beje, "Mamyčių klubo" mamos būtent šią gėlę išrinko "firmine" rugsėjo 1-osios gėle. Pamatysite, kaip metams bėgant, vaikas auga, o kardeliai - "sumažėja"...

 

*Kiekvienais metais rugsėjo pirmosios dienos proga susitikti šventinių pietų su artimiausiais šeimos nariais - seneliais ar krikšto tėvais.

 

* Kiekvienais metais rugsėjo pirmosios dienos proga dovanoti vaikui simbolišką dovanėlę šia proga. Žinoma, geriausia kažką susijusį su mokslais ir žiniomis (juk rugsėjo pirmoji - Mokslo ir žinių diena). Pavyzdžiui, laikrodį, gaublį, vaikišką enciklopediją ir panašiai.

 

*Kiekvienais metais per rugsėjo pirmąją eiti į kino teatrą, vaikui išsirinkus norimą kino filmą (beje, rugsėjo pirmosios proga Vilniuje esantis prekybos ir pramogų centras "Ozas" rengia nemokamus filmo "Ratai2" seansus pradinukams, pasidomėkite jų puslapyej išsamiau).

 

*Kiekvienais metais rugsėjo pirmosios dienos proga aplankyti vis kitą muziejų. Tik iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tai nuobodu, dabar daugelis muziejų yra sukūrę žaismingų edukacinių programų ir ekspozicijų.

 

*Užvesti specialų albumą- sąsiuvinį, įkurį kasmet Rugsėjo pirmąją vaikas rašytų savo svajonę "Užaugęs aš būsiu..." Bus labai smagu stebėti, kaip metams bėgant, keičiasi jo norai, o užaugus tai- puikus prisiminimas apie vaikystės svajones...

 

 

Tai tik keletas iš galimų idėjų, išties, jų gali būti gerokai daugiau. Juk smagu, kai kiekviena šeima turi savo tradicijų ir pramogų. Tuo mes ir esame unikalūs...

 

 

O kokios rugsėjo pirmosios tradicijos laikosi Tavo šeima?

laurora laurora 31. Aug 2011, 10:20

mes kasmet (kai buvom vaikai) visa seima susesdavom uz stalo. budavo tortas. o po to i miesto centra, nes ten ivairios pramogos vaikams - koncertai, atrakcionai, teatras. tikiuosi, kad ir mes sitaip darysim, kai dukryte bus mokine.

31. Aug 2011, 07:32

pritariu, kardelis nerealiausia gele ta proga 😀