Kur tvirtinate vaikišką autokėdutę?

Kur tvirtinate vaikišką autokėdutę?

09. Aug 2013, 10:54 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ar kada nors ginčijaisi su vyru, kur pritvirtinti vaiko kėdutę automobilyje? Kodėl ją tvirtinti ant galinės sėdynės, jei galima priekyje keleivio pusėje, arčiau mamos, be to, ir geriau matyti viskas? Bet visgi ar taip galima?

Pagal statistiką, sėdėjimas ant galinės automobilio sėdynės yra saugesnis nei priekyje. Be to, oro pagalvės avarijos atveju gali sukelti didžiulį pavojų vaiko sveikatai bei gyvybei, jei jis sėdės savo kėdutėje prie vairuotojo.

Kas vyksta, kai išsiskleidžia oro pagalvė?

Oro pagalvės ir saugos diržai yra būtini užtikrinant keleivių saugumą. Kad galėtų tinkamai atlikti savo paskirtį, oro pagalvė turi išsiskleisti per milisekundę, tai vyksta 200 km/val. greičiu. Taigi, aišku, kad tai ne pūkuota pagalvėlė. Suaugusieji, sėdėdami vairuotojo ir priekinėje keleivio sėdynėje yra saugūs išsisklaidus oro pagalvei, nes ji apsaugos nuo smūgio avarijos metu. Tačiau pavojingoje padėtyje būtų vaikas, sėdintis autokėdutėje priekinėje keleivio sėdynėje nugara į priekį.

Vaikiškų autokėdučių negalima tvirtini priekinėje keleivio sėdynėje tuose automobiluose, kuriuose oro pagalvės nėra išmontuotos: BMW, Chrysler, Citroen, Daewoo, Hyundai, Jaguar, Nissan, Opel, Porsche, Rover, Saab, Seat, Subaru, Suzuki, Volvo.

Yra išimčių, kai visai mažam vaikučiui reikalingas vizualinis kontaktas su vairuojančia mama, tad jo autokėdutė tvirtinama priekinėje keleivio sėdynėje veidu į mamą. Bet ir šiuo atveju oro pagalvė turi būti išmontuota.

Ar kada nors vežėte vaiką autokėdutėje, kuri buvo pritvirtinta priekinėje keleivio sėdynėje? Ar visuomet užsegate saugos diržus vaikui, važiuodami nors ir nedidelį atstumą?

pypse pypse 11. Aug 2013, 15:54

o kaip tu pavalysi priekyje sėdinčiam? nu irgi nesaugu, nes darai du darbus vienu metu. sustoji kelkraštyje, nueini į galą ir pavalai... manau.

šiiap ar taip man taip stoti niekad neteko, nes neatpildavom ar nenutikdavo nieko, aks negalėtų šiek tiek palaukti. važiuodami net mažiausią atstumą sodiname į vaikišką kėdutę ir būtinai pilnai prisegame

kodelcia kodelcia 09. Aug 2013, 23:52

aš saviškį beveik iki metukų vežiojausi priekyje, oro pagalvių nėra. db visada gale.

neri neri 09. Aug 2013, 22:17

pas mus kėdutė visada gale , niekada nesam tvirtinę priekyje ,o saugos diržus užsisega pačios ,niekada netenka priminti 😀

09. Aug 2013, 16:53

as visada vezuosi mazajy salia saves nes oro pagalves nera ir bijau kad uzsprings vaikas gale sededamas ir nepastebesiu.... o vyresnelis visad sedi gale ir visad butinai prisegtas

09. Aug 2013, 13:25

o man kartais nelogiska. ziurekit, tarkim vaikiukas iki puses metiu ir autokedute ta lopsine, kuri eina nugarine padetim. tai jei desi gale, o tavo vaikas daznai atpilineja, tai nei pavalysi, nei ka. tai truputi pjaunasi auto saugumas su kitokiu saugumu, del uzspringimu ar panasiu riziku gyvybei

09. Aug 2013, 11:57

Niekada nebuvo kedute pritvirtinta priekyje.netgi priekyje yra uzbrauktas paveiksliukas kad nedeti auti kedutes.tiktais gale.