Kur švęsti krikštynas: pliusai ir minusai

Kur švęsti krikštynas: pliusai ir minusai

30. May 2017, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vasara - krikštynų metas, tad pateikiame keletą idėjų, kur galėtumėte surengti krikštynų šventę. Išsirinkite sau labiausiai patinkančią ir tinkančią vietą.

Namuose

Idealu, jei bus puikus oras ir turite kiemą, tuomet galite organizuoti šventę lauke. Pastatykite pavėsinę, kiemą apjuoskite spalvingomis vėliavėlėmis arba vėjo malūnėliais, galėsite pasičirškinti kažką ant žarijų. 

Gyvenate daugiabutyje? Jei yra pakankamai vietos (paskaičiuokite, kiek bus svečių ir kiek galite priimti), tuomet šventę organizuokite namuose. Papuoškite kambarį balionais, girliandomis, priderinkite staltiesę, servetėles, nepamirškite derančios gyvų gėlių puokštės, prikabinkite prie kėdžių kaspinėlius, uždekite žvakių ir sukursite ypatingai jaukią šventę.

Jeigu vaikutis mažas, namuose bus patogu jį pamigdyti, be to, jis jausis laisviau pažįstamoje aplinkoje. Nors ir teks paplušėti, bet pagaminsite mėgstamiausius savo ar vaikučio patiekalus. Jeigu nemėgstate suktis virtuvėje - užsisakykite maistą ar net virėją! Dabar į namus pristato ne tik įprastas picas, bet ir sukuria penkių patiekalų vakarienę!

Privalumas - šventė kainuos pigiau.

Minusas - vėliau teks susitvarkyti namus.

Piknikas

Žinote gražių vietų gamtoje ir krikštynas planuojate vidurvasarį? Švęskite gamtoje. Pikniko idėjos gali būti itin įvairios - nuo užsakytos pavėsinės (pavyzdžiui botanikos sode), viešos poilsiavietės su suolais, jaukaus pasisėdėjimo ant daugybės patiesalų paupyje iki išnuomotos šventinės palapinės.

Piknikui maistą dažniausiai gamina šventės “kaltininkai”. Nepamirškite papjaustyti morkyčių, agurkėlių su įvairiais padažais, skaniai valgyti mėsos ir daržovių pyragus, keptus iš anksto, o viską vainikuos ant laužo kepta mėsa ar žuvis. 

Privalumas - grynas oras ir daug erdvės.

Minusas - oro neužsisakysi iš anksto.

Kavinė

Nors tai atrodo paprasčiausias pasirinkimas, iš tiesų kavinę išsirinkti daug sunkiau nei atrodo. Kai kuriuose miesteliuose pasirinkimas būna itin menkas, dažnai kavinės neturi vaikams skirtų erdvių. Didesniuose miestuose pasirinkimas didesnis, bet ir kainos kandžiojasi.

Ieškodami kavinės, vadovaukitės tokiomis taisyklėmis. Pirma, rinkitės jau išbandytą kavinę, kur valgėte keletą kartų ir žinote aptarnavimo bei maisto kokybę. Atkreipkite dėmesį į galimybę sujungti stalus ar užsisakyti atskirą salę.

Žinoma, svarbiausias dalykas - jeigu krikštynose daugiau vaikų, ar bus jiems vieta kažką veikti? Maistą, žinoma, teks užsisakyti, bet gal galima atsinešti tortą? Taip pat pasiteiraukite, ar puošia šventiškai užsakytus stalus.

Privalumas - nereikės gaminti ir tvarkytis.

Minusas - didesnės išlaidos.

Traukinys

Ką tik pakrikštyto mažylio gyvenimas tik prasideda, tad leiskitės į kelionę traukiniu! Žinoma, smagiausia važiuoti legendiniu siauruku. Šventė bus ne tik tėvams, bet ir vaikams. Jeigu gyvenate toliau nuo Panevėžio ar Anykščių, tuomet važiuokite paprastu.

Maistu teks pasirūpinti kaip piknikui, bet šįkart nereikės galvos sukti dėl blogo oro. Galite pavažiavę pusvalandį išlipti kokioje gražioje, ypatingoje, įdomioje vietoje, apsižvalgyti ir grįžti atgal namo.

Privalumas - originali pramoga.

Minusas - teks pasirūpinti maistu.

Jachta

Jei jums netoli Trakai, Kauno marios ar Kuršių Nerija, tuomet išsiruoškite į kelionę laivu ar jachta. Įdomu bus ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Jeigu švies saulytė - galėsite degintis ir švęsti ant denio, o užklupus lietus - lįsti į kajutę.

Pora pintinių maisto ir gaiviųjų gėrimų, keletas balionėlių ir puiki nuotaika - viskas, ko reikia gerai išvykai. Svečių paprašykite ant lapelių užrašyti palinkėjimus vaikučiui, tuomet iš tų lapelių išlankstykite laivelius ir paleiskite į vandenį. Tegu visa tai visada plaukia vaikučiui iš paskos!

Privalumas - smagi atrakcija visiems.

Minusas - išlaidas padidins jachtos nuoma.

Turite dar idėjų kur įdomiai galima švęsti krikštynas? Pasidalinkite ir mes papildysime sąrašą, kuris bus visada pirmas pagalbininkas tėveliams, pradedantiems organizuoti krikštynas.