Kur geriau kūdikiui: vibrokėdutėje ar ant grindų?

Kur geriau kūdikiui: vibrokėdutėje ar ant grindų?

09. Nov 2012, 10:00

Keistas klausimas, sakysite, ar ne? Tačiau mūsų klubo forume jis kilo vienai mamai, kuri klausia, ar verta tokio amžiaus vaikučiui pirkti vibrokėdutę. „O gal vaikučiui sveikiau būti guldomam ant nugarytės ar pilvo“ – svarsto ji.

 

Patogumas mamai


Vibrokėdutės, kaip ir paprastos, nevibruojančios kėdutės, kuriose galima įsodinti mažylį ir kuriam laikui palikti, yra patogios mamai. Taip, jos sukurtos būtent jų patogumui, tikrai ne mažylių, kaip kartais bandoma pasakyti gražiose reklamose. Kaip sako kineziterapeutai, sėdėdami tokiose kėdutėse, kūdikiai praranda sąlygas pilnavertiškai judėti, vienintelis jiems prieinamas sportas – makaluoti kojytėmis ar tiesti rankytės į priekį.

 

Tinka tik trumpam


Jeigu visgi nusprendėte naudoti tokias kūdikių kėdutes, specialistai prašo nelaikyti jose mažylių visą dieną, geriau – kuo trumpiau. Ilgą laiką praleisdami panašiose kėdutėse vaikučiai neturi galimybės, pavyzdžiui, mokytis vartytis, stiprinti nugaros, kaklo, pilvo raumenis.

 

Ant nugaros ir  pilvuko


Labiau už sėdėjimą kėdutėse kūdikiams naudingiau yra gulėti ant nugaros ant pilvuko. Žinoma, aplinka tam turi būti tinkama ir saugi. Jeigu guldote vaikutį ant grindų, jos turi būti švarios ir ne per šaltos, įsitikinkite, kad nėra skersvėjo ir toje vietoje nepalikote daiktų, kuriuos vaikas galėtų pasiekti ir jais susižeisti.

 

Mokosi vartytis

 

Pirmiausia kūdikis išmoksta verstis ant šono ir tik vėliau- ant pilvo. Kartais mamos pastebi, kad jau pirmaisiais mėnesiais, gulėdamas ant pilvuko, kūdikis apsiverčia ant nugaros. Tai atsitiktinis pasivertimas, neretai nutinkantis didesnį raumenų tonusą turintiems kūdikiams. Sąmoningai vartytis nuo pilvo ant nugaros jis išmoks vėliau.

 

Kūdikiai, kurie nemoka vartytis, žaisdami gali gulėti ant nugaros. Tokiu būdu jis treniruojasi ir mokosi verstis ant šono, tada – ant pilvo. Žinoma, nepraleiskime progos ir palaikyti jo ant pilvuko, tai stiprina mažylio raumenukus, yra gera pilvuko skausmų profilaktika.

 

Ar jūs turėjote vibrokėdutę? Kaip manote, ar jos reikalingos auginant kūdikį?

 

09. Nov 2012, 23:06

aisku,kad galima apsieiti, kaip ir be visko, kas sukurta tevam palengvinti:pampersai, kedutes tos pacios, vaikstynes, sokliukai,.. cia pagal kiekvieno apsisprendima ir kisene manau.

09. Nov 2012, 23:03

mes vibro turejom ir buvau be proto patenkinta,man nerealus dalykas,visur ir visada vaikas salia, aisku,kai ismoko sestis, nebesodinau. bet nesutinku,kad vaikai ant grindu iskart pratinami greiciau ko ismoksta, mes ankti ir apsivertem, ir sedejom ir 10 men patys vaiksciojom,taigi nauji isradimai nieko nekeicia. kas turi anksciau pradet vaikciot, tas ir prades,kas virs metu,tai virs metu. Greiciau cia kaip kam ko reikia.

gintarerei gintarerei 09. Nov 2012, 14:41

as tiesiog manau, kad jei galima apsieiti be to, tai kam tai tureti 😀

09. Nov 2012, 14:36

cia pasakiau is savo pairties 😉 nesu ne uz ne pries 😉

09. Nov 2012, 14:35

nzn as savo dukrytei neturejau vibro kedutes. ir na sparciau nei kiti nieko nedare... i lentele itilpom 😀 o va brolio sunus tikrai daug laiko praleisdavo vibro kedutej... tai jis viska laabai anksti pradejo daryt. 4mensedejo, 9 vaiksciojo, miklus, vikrus vaikas...

Krisliukas Krisliukas 09. Nov 2012, 11:07

vienas geriausių mano pirkinių vaikui - babybjorn kėdutė.. nereali ji man 😀
kai augo berniukai, tokios neturėjau, tai laikydavau ant grindų..o dukrytę - toj kėdutėj ir ant lavinamojo kilimėlio, ant grindų

09. Nov 2012, 10:56

turejai kilimeli kudikiams

09. Nov 2012, 10:48

ant grindu palikdavau

09. Nov 2012, 10:36

manau, kad geriausia yra ant grindų, nors turim ir vibrokedutę. Ji buvo gras pagalbininkas tada kai dar negalėjo iš jos išsiverst.

gintarerei gintarerei 09. Nov 2012, 10:35

mes nuo pat pirmo menesiuko Jonuka laikome ant grindu: nusipirkome toki puzlini lavinamaji kilimeli, kad nebutu taip salta ir slidu ant grindu ir jis puikiausiai zaidzia...kai tik pradejome laikyti reguliariai, jis iskarto ismoko apsiversti ir iki siol as jo niekur kitus nelaikau, kai reikia kazka padaryti. Pati asmeniskai esu pries vibro kedutes, kaip ir visokiu skitus isradimus, nes gerai straipsnyje parasyta, kad visa tai buvo sukurta tevams, ne vaikams, todel manau kad galima issiversti su paprastais kasdieniniais dalykais. Kuo paprasciau vaikas auginamas, tuo geriau ir greiciau jis vystosi! 😀 As uz paprastuma!