Kuo būsi užaugęs arba pokalbis su vaiku apie profesijas

Kuo būsi užaugęs arba pokalbis su vaiku apie profesijas

29. May 2013, 07:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Apie būsimas profesijas su vaikučiu galima kalbėti jau ankstyvos vaikystės. Žinoma, šie pokalbiai turi būti smagūs ir žaismingi. 

 

Apie tai, kiek yra daug ir įdomių profesijų, galima su vaikučiu kalbėtis visur ir visada – einant į darželį, pasivaikščiojimų metu, žaidžiant ir pan.

 

Metodika labai paprasta: kur bebūtumėte, atkreipkite vaiko dėmesį į žmonės, kurie kažką dirba ir įvardinkite jų profesijas. Pamatėte gatvės valytoją – papasakokite apie tai, ką šis žmogus daro, koks yra naudingas jo darbas.

 

Šalia stato namą – pamato vaikas statybininką – papasakokite plačiau apie šią sunkią ir įdomią profesiją. Įėjote į parduotuvę – paklauskite vaiko, kas čia dirba.

 

Grįžę namo viską su vaiku prisiminkite, ką matėte, ką žmonės dirbo. Kad vaikas labiau atsimintų, galite paprašyti jo nupiešti atskiras profesijas, pvz. kaip gatvės valytojas šluoja, statybininkas su geltona liemene stato namą ir t.t. Tokia metodika tiks vaikams nuo 3 iki 6 metų.

 

Žaidimas „įvardink profesiją“

 

Šis įdomus žadiimas patiks ne tik vaikams, bet ir tėveliams. Taisyklės nesudėtingos. Galima žaisti kone visą dieną. Pavyzdžiui, susirinko visa šeima pusryčiauti. Kas ant stalo: sviestas, duona, arbata, omletas…Galite pakalbėti apie žemės ūkį - apie tai, iš kuria šie produktai atkeliauja – iš kur kiaušiniai, grietinė, duona? Kas dirba paukščių fabrike, fermoje? Kokios profesijos žmonės nuima derlių, kas kepa ir parduoda duoną ir pan.? 

 

Tokiu pačiu principu galite aptarti kiekvieno daikto atsiradimą namuose, iš kur atkeliauja stalas, kėdės, knygutės…?

 

Šis žaidimas labiau tiks šešiamečiams.

 

Ar jau kalbate su vaiku, kuo jis norėtų būti užaugęs?

29. May 2013, 21:14

Mano penkiametis sake bus mokytojas arba darzelio aukletojas 😀 paklausus kodel atsake, kad gales mokinti vaikus,viska su jais veikti,o svarbiausia pasakyti, kad visi eitu miegoti ir priziuretu ar visi miega 😀