Kuo apkabinimai svarbūs berniukams?

Kuo apkabinimai svarbūs berniukams?

28. Dec 2016, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Berniukams reikia apkabinimų ir prisilietimų! Tačiau daugelis tėvų mano, jog dažni prisilietimai išlepins sūnų, leis jam jaustis silpnesniu ir mažiau vyrišku. Jei taip galvojate - klystate.

Mažyliai, kurie nuo pat kūdikystės yra glostomi, masažuojami, apkabinami, glamonėjami, užauga mažiau irzūs ir kaprizingi. Lietimas ir apkabinimas yra vienas svarbiausių bendravimo būdų, ypač tuo metu, kai vaikas dar nemoka kalbėti.

Lietimo galia

Liesdami vaiką mes siunčiame jam žinią: jei esame linksmi, pailsėję, geros nuotaikos, sūnelį apkabiname švelniai, nuoširdžiai, su meile ir pasitikėjimu. Tačiau jei visą popietę mažylis buvo suirzęs, praverkė, niekaip nedavė pakeisti sauskelnių, mes pavargome, tad ir mūsų prisilietimai nėra tokie ilgi ir švelnūs – per apkabinimus ir lietimus sūnus jaučia visas mūsų nuotaikas ir iš to mokosi.

Prisilietimo iššūkis tėčiams

Apkabinti savo sūnų gali būti sunkiau tiems tėčiams, kurie nėra patyrę meilės ir švelnumo savo vaikystėje, todėl jiems susiformavo pasąmonėje, kad švelnumas skirtas tik mergaitėms.

Tačiau ne vienas tyrimas parodė, jog tėčio prisilietimai ir apkabinimai yra labai svarbūs sūnaus emocinei ir protinei raidai. Jei auginate berniuką, dalyvaukite jo gyvenime visapusiškai. Pradėkite nuo jo priežiūros – pasisiūlykite šeimoje dažniau pakeisti jam sauskelnes, kalbinkite, šypsokitės jam, guoskite, kai jis verkia.

Puiku, jei su paūgėjusiu sūneliu einate imtynių, mokote spardyti kamuolį, tačiau ne mažiau svarbūs yra ir jūsų, tėčiai, apkabinimai bei paskatinimai.

Kai sūnus paauga, jūsų prisilietimai ir apkabinimai gali būti veiksmingesni nei žodžiai, tokiu būdu išreiškiant jam savo meilę ir palaikymą. Pašiauškite sūnui plaukus, paišdykaukite kartu, pabaksnokite per petį, apkabinkite, draugiškai pasigrumkite – visa tai dar labiau stiprina jūsų ryšį su sūnumi.

20161227144325-60024.jpg