Grikių košė, avižų, manų, ryžių - tai kone populiariausios grūdų košės mūsų mažiesiems. O kaip yra su kukurūzų koše? Kuo ji ypatinga?
Kukurūzų košė yra maistinga ir vertinga savo sudėtimi. Ji turi karotino (provitamino A), taip pat vitaminų B1, B2, C. Kukurūzai pasižymi savybe išvalyti žarnyną nuo toksinų bei radionuklidų. Kukurūzų košėje gausu maistinių skaidulų, taip pat amino rūgščių - lizino ir kitų.
Kukurūzų kruopos yra gelsvos spalvos, o skonis - švelnus ir salstelėjantis. Jūsų dėmesiui - vienas receptukas, tinkantis patiems mažiausiems košių valgytojams.
{smallpic:1}
Į verdantį vandenį supilame kukurūzų kruopas ir verdame 15 minučių.
{smallpic:2}
Tada supilame pieną ir paverdame dar apie 10 minučių.
Tuo metu supjaustome vaisius, kuriais norėsime pagardinti kukurūzų košę, pavyzdžiui, bananus, ar kitus turimus vaisius ar uogas.
Košė paruošta.
{smallpic:4}
Ar jūsų namuose kukurūzų košė yra mėgstama?
Kuo ją paprastai pagardinate?
Mes stengiames sita kose valgyti daznai ir mes ja gardinam tik sviestuku nes vaikams nepatinka koses su uogienem ar kitais garduumynais tik svietukas 😀
karta viriau man nesigavo ir sunui nedaviau
maniskis valgo, verdam ant vandens😀
mano mazoji deja sios koses nevalgo ☹ zinoma viriau ja be pieno,tik ant vandens,pienui ji dar per maza 😀